19/08

FC Kessel-Lo: Tim Rummens met beste jaartijd

rummens-fc-17

Tim Rummens.

Bij de feesteditie van de Meeting voor Mon in Kessel-Lo - DCLA bestaat 75 jaar en de piste is er gloednieuw - heeft Tim Rummens voor de beste Belgische jaartijd in de 400m horden gezorgd. Pieter-Jan Hannes maakte in de 800 meter een comeback na lange afwezigheid.

Bij de start van het hoofdprogramma, net na de inhuldiging van de nieuwe piste, werden op de laatste Flanders Cup van het jaar in de 400m horden meteen mooie prestaties neergezet. Tijdens wat nog maar zijn tweede wedstrijd over die afstand van het seizoen was, liep Tim Rummens/DCLA een geweldige tweede wedstrijdhelft. Hij kwam drie honderdsten te kort voor de zege, maar zijn 50"53 is meteen erg goed én de beste Belgische jaarprestatie. 

Voormalig club- en trainingsmaatje van Rummens Hanne Claes/RESC liep eveneens een sterke 400m horden. Met een derde plaats en 57"86 doet ze alwéér een hele hap van haar beste seizoenstijd af, en komt nu dicht bij haar persoonlijk record van 57"30. 

Pieter-Jan Hannes/Olse was behoorlijk te spreken over zijn vierde plaats in de B-reeks van de 800m in 1'52''43. Hij moest, nadat hij zo'n 300 meter het kopwerk voor zijn rekening had genomen, op het einde nog onder meer youngsters Jochem Vermeulen/KAPE (1'51''76) en Tim Van de Velde/DUFF (1'51''77) voor zich dulden. "Die jonge gasten zien hun kans om mij te kloppen, en ze hebben gelijk", aldus Pieter-Jan. "Voor mij was dit een goed resultaat nu. Op het einde mis ik nog de punch, maar als ik eens een wedstrijd in een pelotonnetje kan lopen, kunnen er nog twee seconden af."

Ben Broeders/DCLA wipte over 5m42 en won zo op zijn trainingspiste. 

Bekijk hier de resultaten.