09/06

FC Huizingen: Tuur Bras naar Tampere

-ldq4192
Tuur Bras is zaterdag in eigen Huizingen de uitblinker geworden van de Flanders Cup. Hij bleef met 13.69 op de 100 meter horden één honderdste onder de limiet voor het WK juniores in Tampere. Met Michael Obasuyi, die met een persoonlijk record van 13.64 nog beter deed, had hij een ideale gangmaker uit eigen club.

Al even was Tuur Bras/OEH op zowel de hoge als de lage horden aan het jagen op een tripje naar Finland, en in eigen club was het prijs. Dat clubgenoot Michael Obasuyi/OEH, die zich eerder al voor het WK plaatste, eveneens een persoonlijk record liep, maakte het feestje compleet. Nog een clubgenoot van hen, eentje die daar in Tampere tot de absolute topfavorieten behoort, bleek er in Huizingen helemaal alleen voor te staan. Jonathan Sacoor/OEH rondde een solo in de 400 meter af in 46.38, en dat durven wij gerust een erg straffe prestatie te noemen. Met Thomas Carmoy/CRAC liet nog een vierde junior zien in uitstekende doen te zijn. Hij wipte bij het hoogspringen over 2m18.

Simon Debognies/OEH, alweer een jonge atleet van eigen bodem in Huizingen, viel in de 3.000 meter het Belgisch record U23 aan. Hij stond er echter al na 1.500 meter moederziel alleen voor, en alleen nog zo lang dat gekkentempo aanhouden, dat bleek wat te veel gevraagd. Simon liep naar de winst in 8:08.07, achttien seconden boven het BR.