15/08

FC Huizingen: Rani Baillievier alwéér sneller over 800 meter

-ldq6421

Rani Baillievier

Rani Baillievier is zaterdag de grote uitblinker geworden van de voorlaatste Flanders Cup van het seizoen in Huizingen. Ze deed al voor de zoveelste keer dit seizoen een hap van haar besttijd over 800 meter en zette nu ook de beste Belgische jaartijd in openlucht neer. Ook locals Jonathan Sacoor en Simon Debognies demonstreerden op eigen piste hun uitstekende vorm.

Hij is nog niet lang terug van Tokio, maar Jonathan Sacoor/OEH wist ondanks de post-olympische vermoeidheid toch zijn persoonlijk record van 21”15 te evenaren in de 200 meter. Collega-tornado Christian Iguacel/LYRA opteerde voor de 400 meter en benaderde met 46”49 zijn persoonlijk record tot op vijf honderdsten. In de 100 meter was het vooral scholiere Alexandra Mortant/CABW die indruk maakte. Ze snelde naar 11”84 en komt op de achtste plaats op de nationale ranking aller tijden.

In de 800 meter pakte Rani Baillievier/OLSE nog eens uit door een internationaal bezette race te winnen. Ze blijft maar progressie maken en klokte nu 2’03”08, goed voor top vijftien aller tijden. Ze komt helemaal bovenaan de Belgische jaarlijst in openlucht, en dat is lang geen evidentie als je weet dat België ook over toppers als Elise Vanderelst en Renée Eykens beschikt.

In de 1.500 meter was Sofie Van Accom/ACHL de beste landgenote in 4’17”68. In haar zog verbeterde Lisa Rooms/OEH zich tot 4’17”89, waardoor ze de top 40 aller tijden binnenkomt. Over dezelfde afstand was het bij de mannen vooral junior Noah Konteh/OLSE die van zich liet spreken. Hij snelde naar 3’45”84, komt de top 25 aller tijden binnen en gaat zijn clubgenoot Pieter-Jan Hannes voorbij.

In de 3.000 meter lukte Simon Debognies/OEH ondanks een trage openingskilometer een persoonlijk record van 7’51”23. Tim Van de Velde/DUFF moest niet veel prijsgeven en liep zich met 7’54”40 de top 25 aller tijden bij de beloften binnen.

Ook enkele kampers lieten van zich spreken in Huizingen. In het hoogspringen wipten zowel Giebe Algoet/HCO als belofte Jef Vermeiren/ACHL over knappe persoonlijke recordhoogtes van 2m16. In het kogelstoten verbeterde Sietske Lenchant/ROBA zich tot 14m21, waardoor ze de top 20 aller tijden inkomt.

De volledige uitslag van de Flanders Cup in Huizingen vind je hier.