25/08

FC Huizingen: eigen atleten blinken uit, BR voor Fanny Smets in Leuven

-jd20992-00001

Niel Mory op het hoogste schavotje in het speerwerpen.

De Flanders Cup in Huizingen moest het zonder echte uitschieters doen, maar gelukkig maakte ook het Polsstokgala op de Oude Markt van Leuven officiëel deel uit van de meeting. Daar stelde Fanny Smets haar eigen Belgisch record scherper, en bracht het op 4m51.

Fanny Smets/CABW won al voor de vijfde keer in Leuven, en deze keer wel op heel bijzondere wijze. Ze zette de zonovergoten Oude Markt in vuur en vlam door vijf centimeter beter te doen dan haar eigen Belgisch record. De nieuwe recordhoogte bedraagt 4m51, nog vijf centimeter te weinig voor het WK in Doha.

In Huizingen waren het vooral de atleten van de eigen club die zich lieten zien. Niel Mory/OEH won het speerwerpen met een meer dan degelijke 68m31, Bram Ghuys/OEH het hoogspringen met 2m17, zijn tweede hoogte van het seizoen. In de 1.500m was er een mooie derde plaats in een al even mooie 4'15"98 voor Lindsey De Grande/OEH.

De WK-limietjagers bleven wat op hun honger zitten. In de 100m horden was Eline Berings/RCG vierde in 13.56. Discuswerper Philip Milanov/VAC bleef steken op 62m10. Collega-werper Matthias Quintelier/AVKA had wel zijn dagje, want hij stootte zijn kogel naar een persoonlijk record van 17m56.