23/05

FC AVLO: Thiam opent met winst, limiet voor Ligneel en Van Pelt

thiam-nafi-2022-lokeren-fc-jdc

Angel Agwazie, Nafi Thiam en Melanie Walker

De Grote Prijs Stad Lokeren trok gisteren heel wat toeschouwers en daar zat tweevoudig Olympisch kampioene Nafi Thiam ongetwijfeld voor iets tussen. Ze won comfortabel haar eerste wedstrijd van het seizoen. De Belgische vrouwen zorgden voor de hoogtepunten op de eerste Flanders Cup van het seizoen, want Nina Van Pelt en Yorunn Ligneel waren ook goed voor winst. Belangrijker, hun prestaties waren ook voldoende voor een ticket richting een van de internationale kampioenschappen deze zomer.

Milanov en Thiam tanken vertrouwen

In het kogelstoten won Philip Milanov/ACME het prestige duel met Matthias Quintelier/LYRA. Milanov haalde 18m45 in zijn derde poging, terwijl Quintelier zijn dag niet had en amper twee geldige worpen liet opmeten met 17m83 als beste resultaat. Kwinten Cools/DCLA deed als derde twee centimeter beter dan ooit met 15m80. In het discuswerpen was Milanov opnieuw de beste, ditmaal met 62m83 als beste. Thomas Van Nuffelen/DCLA kon zijn prestatie van afgelopen weekend niet herhalen. Na een geslaagde sprong over 5m10 ging hij meteen door naar 5m30, maar haalde de lat driemaal naar beneden. Robin Bodart/BSS klaarde die hoogte wel, goed voor winst. Fleur Hooyberghs/ACHL haalde opnieuw vier meter met 4m05 en de winst.

Al vroeg op de dag kwam Nafi Thiam in actie op de 100m horden. Ze liep comfortabel naar winst in 13”58, waarmee ze een tiende sneller opende dan vorig jaar. Die andere grote naam aan de start was Dylan Borlée/OEH. Met een tweede plaats op de 200m in 21”29 mocht hij tevreden terugkijken op zijn eerste optreden van het seizoen. De derde Belgische Olympiër in Lokeren was Imke Vervaet/RCG. De Gentse liep naar winst in een mooie 53”15, haar snelste opener op de baanronde ooit. Op de 400m horden was Nina Hespel/DCLA de beste met 58”23.

Van Pelt en Ligneel kraken limiet

Op de 800m ging scholiere Nina Van Pelt/LOOI op zoek naar 2’08”81, de tijd die haar een ticket voor het EKU18 in Jeruzalem zou opleveren. In Herentals kwam ze al tot 2’08”94 en in Lokeren was het raak. De jonge Limburgse won haar reeks in 2’07”57 voor Justine Brackman/DAMP (2’07”97) en mag zich opmaken voor de Europese kampioenschappen in Israël. De tweede internationale limiet in Lokeren kwam op naam van Yorunn Ligneel/HAC. De West-Vlaamse juniore had een PR van 1m80 staan en moest één centimeter hoger om zich te verzekeren van het WKU20 in het Colombiaans Cali. Na 1m78 moest Zita Goossens/DEIN afhaken en ging Ligneel alleen verder. Bij haar tweede poging op 1m81 bleef de lat liggen en was de limiet binnen. Ligneel is de zevende Belg voor Cali, terwijl Van Pelt al de negende Belg is voor Jeruzalem.

Alle info over het EKU18 vind je hier en over het WKU20 vind je hier.
De volledige uitslag van de Flanders Cup in Lokeren vind je hier.