22/08

Extra WK-Track Record 2: Ben Broeders

2youtube-ben

Ben Broeders

Ben Broeders begint woensdag aan zijn WK in Boedapest met de kwalificaties van het polsstokspringen. De Belgisch recordhouder met 5m85 voelt zich na een degelijke voorbereiding klaar voor zijn wedstrijd.

Tijdens het WK zullen we regelmatig vanuit Boedapest een extra videpodcast maken met een Belgische WK-ganger ter plaatse. Na de eerste aflevering met Elien Vekemans, die u hier nog kunt bekijken/beluisteren, komt er nu opnieuw een polsstokspringer aan bod. Ben Broeders/DCLA maakte tijd vrij voor en interessante babbel over zijn WK-voorbereiding, zijn trainerswissel, zijn vriendin Femke Bol (die ongelukkig ten val kwam in de Mixed Relays), hoe hij omgaat met focus en ontspanning en nog veel meer. 

Hij oogt ontspannen en fris. De polsstokspringer voelt zich klaar voor de strijd. "Ik ga beginnen met proberen in de finale te geraken", vertelde hij in onze videopodcast Track Record. "Dat mag uiteindelijk geen probleem zijn. Mijn laatste sessie was heel goed en alles voelt heel goed. Ik heb wel het gevoel dat in de laatste aanloop naar hier alles een beetje op z'n plaats aan het vallen is."

Naast presteren wil hij ook genieten van zijn WK. "Ik heb er goesting in. Ik voel me goed. Mijn sprongen zien er goed uit, al zeg ik het zelf. We gaan er iets moois proberen laten uitkomen", zei de vriend van 400-hordeloopster Femke Bol. "Ik kijk er naar uit om woensdag de kwalificaties goed door te komen en dan goed te visualiseren dat ik het goed doe in de finale. Om daar ervan te genieten en op een zo ontspannen mogelijke manier te presteren en er een beetje plezier in te hebben."

Beluister hieronder of op ons YouTube-kanaal of Spotify de volledige aflevering. De komende dagen zullen onder meer nog Alexander Doom, John Heymans en een lid van de Belgische staff tijd vrijmaken voor een babbeltje in Track Record. Hou onze website en onze kanalen in de gaten voor unieke content over het WK! 

 

Ben Broeders in de WK-special van Track Record

Accepteer de marketing-cookies om de inhoud weer te geven.

Verander uw toestemming

Ben Broeders babbelt over onder andere zijn WK-voorbereiding, zijn trainerswissel en Femke Bol.