13/05

Eline Berings dolgelukkig met wederoptreden

mini-d4s4227

Eline Berings (links) maakte het Anne Zagré behoorlijk lastig bij haar rentrée in Lokeren.

Tal van nationale toppers kwamen vandaag in actie tijdens de interclub. In hoogste divisie in Lokeren was er de succesvolle comeback van Eline Berings/RCG, maar in Lokeren kwamen ook Axelle Dauwens/ACME, Louise Carton/ACME en Jolien Boumkwo/RCG in actie. Eén afdeling lager kwamen Sofie Van Accom/ACHL en Hanne Maudens/VS in de arena.

Dat Eline Berings tweeënhalf jaar geen 100m horden had gelopen, was er vanmiddag in Lokeren niet aan te merken. Ze liep naar de tweede plaats achter Anne Zagré/RESC, en moest slechts vijf honderdsten toegeven, nadat ze het eerste koersgedeelte zelfs aan de leisding liep. Haar 13”29 is voor Eline zelfs de beste seizoensopener ooit. Ze was er bijzonder over te spreken. “De perfecte koers voor een eerste race ! Ik had een hele goeie start en had zelfs voorsprong, maar ik schrok er zelf zo van dat ik halverwege in de fout ging en mijn ritme verloor. Dit doet mij zo goed ! Ik ben heel tevreden. Op naar meer. Omdat ik mijn ritme verloor zit er ook wel degelijk nog veel meer in.” Haar volgende wedstrijd is het Vlaams kampioenschap volgende zaterdag in Heusden-Zolder.

Louise Carton ging na een trage start al snel zelf het tempo bepalen in de 1500m, die ze uiteindelijk won in 4’18". Ook zij houdt een heel goed gevoel over aan de wedstrijd in Lokeren. “Het verliep al bij al goed. Ik plande om de eerste ronde te volgen, maar het ging te traag, zodat ik na 300m al de leiding nam. Er stond veel wind, maar ik heb er een goeie training van gemaakt. De laatste 500 meter probeerde ik nog door te duwen, en dat resulteerde in die 4’18.”

Jolien Boumkwo verging het iets minder. In het kogelstoten kon ze gelukkig wel ruimschoots de volle pot voor haar club binnenhalen, maar haar 14m99 is wel een eind van haar persoonlijk record van 17m09 verwijderd. In het hamerslingeren moest ze de zege aan Vanessa Sterckendries/OEH (61m49) laten, en noteerde ze zelf 59m01. Ook Axelle Dauwens is nog op zoek naar het goede gevoel. De 59”91 die ze vandaag noteerde in ‘haar’ 400m horden is nog niet waarvoor ze in het Deense Aarhus zo hard traint. Haar volgende wedstrijd wordt de IFAM op 27 mei.

In Ere-afdeling van de Vlaamse Atletiekliga in Betekom won Sofie Van Accom met sprekend gemak de 1500m. Ze liep bijna de hele wedstrijd aan de leiding en maakte het verschil vooral met een snelle laatste 500 meter. Ze eindigde in 4’26”00. “De eerste kilometer liep ik gewoon vlot zonder te forceren, om daarna stevig te versnellen. Daarna moest ik nog aan de bak in de 4x400 meter. Ik liep tussen de 57”5 en de 58”0, dus met de snelheid zit het ook wel goed.” Volgende zaterdag loopt Sofie in het Duitse Tübingen opnieuw de 1500m, maar dan voor een snelle chrono. 

Nog in Betekom sprong Hanne Maudens naar de winst in de verspringbak. Haar 6m43 doet het beste verhopen voor de rest van het seizoen, maar ze werd wel gesteund door teveel rugwind. Ook mét toegelaten windhoeveelheid deed ze het nog goed: 6m35. Op de 100m horden was ze vierde in 14”82, drie tienden boven haar persoonlijk record. Als slotloopster van de 4x100m bracht Hanne nog een derde keer punten in het laadje, want haar Vlierzele werd tweede. Hanne trekt binnen twee weken naar meerkamp-Mekka Götzis.