14/07

EKu23: De Coninck en Broeders houden goed gevoel over aan kwalificaties

belgaimage-123400194-full

Nenah De Coninck.

Nenah De Coninck en Ben Broeders houden een bijzonder goed gevoel over aan hun geslaagde kwalificaties bij het EKu23 in Bydgoszcz. Hanne Maudens moest in de zevenkamp ziek de handdoek gooien.

Met 57.78 zette Nenah De Coninck/KAAG de vijfde tijd over alle reeksen heen neer, maar vooral het gevoel stemde haar tevreden. "Ik heb echt op ontspanning proberen te lopen. Het voelde goed en ik heb zeker nog wat overschot voor morgen." Dan staan de halve finales op het menu.

Ben Broeders/DCLA bleef foutloos, en 5m25 bleek al voldoende voor een finaleplaats. Die finale is voor zondag. "Alles voelde goed vandaag. Ik zie de Fransman Chapelle en de Spanjaard Valles als de grote favorieten, maar ook enkele anderen zijn in vorm," blikte Ben al eens vooruit richting finale.

Hanne Maudens/VS moest 's ochtends de lastige beslissing maken om niet meer van start te gaan. "Ik was eigenlijk gisteren al ziek. Vandaag maak ik koorts, dus ben ik niet gestart. Ik probeer morgen nog om aan de kwalificaties van het verspringen deel te nemen."