12/08

EK dag 7: Arnaud Art negende in polsstokfinale

belgaimage-138887195-full

Arnaud Art: 9de in een fenomenabele polsstokcompetitie.

Arnaud Art en Louise Carton hadden zondagavond de eer om het fantastische EK in Berlijn af te sluiten voor de Belgen. Arnaud deed dat met een negende plaats in het polsstokspringen, Louise met een dertiende plaats in de 5000 meter.

Tot diep in de wedstrijd liet Arnaud Art/FCHA een hele sterke indruk. Hij ging bij zijn eerste poging over 5m65. Daarna ging de lat echter meteen naar 5m75, drie centimeter hoger dan zijn recent Belgisch record. Vooral Arnaud's derde poging op die hoogte leverde een hele nipte misser op, maar het BR bijstellen zat er in Berlijn niet in. Hij stond toch maar mooi in zijn derde grote internationale finale op rij, die hij als negende afsloot.

Louise Carton/ACME sprak vooraf de wens uit om haar seizoensbeste van 15:33.25 bij te stellen, maar ze viel in een koers die vroeg werd opengebroken al snel helemaal alleen. Louise zou uiteindelijk als veertiende finishen in 15:53.27. Na de diskwalificatie van de Israëlische Salpeter werd het uiteindelijk nog een dertiende plaats voor de West-Vlaamse.

Het EK in Berlijn zit erop. Maar de Belgen keren met een koffer vol topprestaties terug naar huis! Drie gouden medailles voor Nafi Thiam, Koen Naert en de Belgian Tornados, zilver voor Kevin Borlée en Bashir Abdi en brons voor Jonathan Borlée!

Bekijk hier het overzicht van de Belgen in hun succesrijkste Europese atletiekkampioenschappen ooit.