16/07

Noor Vidts en Bashir Abdi op schema voor Berlijn

abdi5k

Bashir Abdi.

Al van van in mei is het geleden dat Noor Vidts en Bashir Abdi nog in actie traden, en dus vraagt u zich misschien af hoe het met hen gaat. Het antwoord is duidelijk: goed. Beiden zijn hard aan het trainen in functie van het EK in Berlijn in augustus.

Noor Vidts/VAC moest eind mei de strijd staken tijdens de zevenkamp in Götzis, door spanningen in de rug. Gelukkig had ze zich in 2017 al geplaatst voor het EK in Berlijn in de zevenkamp, en ook het vormbehoud dat ze moest aantonen bracht ze eerder dit seizoen al in orde. Na de Hypomeeting in Götzis ging de focus op de examens. "Mijn zware reeks examens als bio-ingenieur tot een goed einde brengen, vormde de basis van de afgelopen periode. Daarbij heeft mijn bachelorproef met bijbehorende presentatie om mijn bachelordiploma te behalen, veel van mij gevraagd. De trainingen liepen dus iets minder, onder andere door deze academische verplichtingen."

Intussen zijn de schoolverplichtingen achter de rug en kan Noor zich weer helemaal op haar trainingen focussen, en dat loopt goed. "Ik ben terug volop bezig met trainen. Vanwege een irritatie aan mijn onderrug heb ik de opportuniteit gekregen om een grondige analyse te krijgen. Het werken aan en versterken van mijn posturale keten is aan mijn wekelijks trainingsprogramma toegevoegd. Snelheid en correcte technieken blijven ondertussen de basis van mijn voorbereiding. Alles verloopt prima en binnenkort zal ik terug in competitie te zien zijn."

Bashir Abdi/RCG liep na zijn succesvolle marathon in april alleen nog de 5.000 meter op de interclub in eigen huis in Gent. Hij is zowel geplaatst voor de marathon als voor de 10.000 meter voor het EK in Berlijn, maar kiest nog één keer voor de piste. Momenteel bereidt hij zich in het Zwitserse Sankt-Moritz samen met enkele andere atleten van zijn coach Tim Moriau nog tot en met donderdag voor op de Nacht van de Atletiek in Heusden. Daar hij wil hij zich ook in de 5.000 meter voor het EK plaatsen, al moet hij dan wel trainingsmaatje Robin Hendrix/OEH (13:29.57) uit de ploeg lopen.

"Alles gaat goed tot nu toe hier in Sankt-Moritz. Samen met de mannen van het Olympic Running Team, Jeroen D'hoedt, Louise Carton en haar trainer Dirk Engelen verblijven we in het Stahlbad hotel, zeg maar het Belgisch hotel", laat Bashir weten vanuit Zwitserland. "Het weer kan hier soms behoorlijk slecht zijn, maar dit jaar hebben we alleen nog maar prachtig trainingsweer gekend. Alleen op de piste staat er soms een beetje veel wind."