12/06

EK dag 5 (avond): Net geen medaille voor Thomas Carmoy

belgaimage-94394831

Thomas Carmoy sprong naar een mooie vierde plaats.

Op de voorlaatste avondsessie van het EK in Rome heeft hoogspringer Thomas Carmoy net niet voor een vierde medaille kunnen zorgen. Hij werd knap vierde met een sprong over 2m26. Meerkampers Jente Hauttekeete en Thomas Van Der Plaetsen eindigden als achtste en elfde in de tienkamp, terwijl Chloé Herbiet en Jana Van Lent respectievelijk tiende en elfde werden in de finale van de 10.000m. Stuk voor stuk knappe prestaties.

Thomas Camoy/CABW liet bij de kwalificaties van het hoogspringen een uitstekende indruk. Hij plaatste zich probleemloos voor de finale met een sprong over 2m21. In die finale trok hij die lijn gewoon verder. Hij klaarde achtereenvolgens 2m17, 2m22 en 2m26. Bij die laatste hoogte had hij twee pogingen nodig en dat was net wat hem een medaille kostte. De Oekraïner Oleh Doroshchuk overschreed eveneens die hoogte, maar deed dat bij zijn eerste poging. Het brons was dus voor hem en Carmoy kreeg de ondankbare vierde plaats toebedeeld. “Het is natuurlijk een beetje zuur om net geen medaille te grijpen, maar ik ben eigenlijk vooral tevreden. Ik spring hier een seizoensbeste en het doet deugd om opnieuw dat niveau te halen. Het enige wat ik mezelf kan verwijten is dat ik bij mijn laatste poging op 2m29 niet geluisterd heb naar Tia. Ik heb bij die poging puur op adrenaline gesprongen en dat was niet de beste keuze.”

Sterk EK-debuut van Jente

In de tienkamp rondde Jente Hauttekeete/KAAG zijn eerste EK bij de elites bijzonder knap af als achtste. Hij kan bijzonder positief terugblikken op zijn prestaties. In de afsluitende onderdelen deed hij het uitstekend. Zowel in het speerwerpen (56m52) als op de 1500m (4’28”85) liet hij een nieuw persoonlijk record noteren. In totaal verzamelde hij 8.156 punten, ook een nieuw persoonlijk record, en slechts nipt onder het BR beloften van Van Der Plaetsen. Bovendien doet hij met die score een uitstekende zaak voor een eventuele kwalificatie voor Parijs. Thomas Van Der Plaetsen/DEIN herpakte zich op de tweede dag stevig en door zijn 68m45 in het speerwerpen klom hij op naar de achtste plaats. In de 1500m kreeg de Oost-Vlaming het lastig en liep hij uiteindelijk binnen na 4’44”54. Hij kwam uiteindelijk uit op een totaal van 8.084 punten en een elfde plaats.

Hebiet en Van Lent op niveau

Chloé Herbiet/WACO en Jana Van Lent/RESC liepen op de 10.000m beiden een goeie wedstrijd. Er ontstond een vroege kopgroep en beide landgenoten liepen vlot mee in de achtervolgende groep. Uiteindelijk toonde Herbiet zich daarin een van de sterkste atletes en was ze tot op 100m van de finish in strijd voor de zesde plaats. Uiteindelijk finishte ze als tiende in 32’17”88. Jana Van Lent liep iets later als elfde binnen in een tijd van 32’35”23. Heel knap van de EK-debutante.

Bekijk de resultaten van de Belgen op onze EK-pagina