09/06

EK dag 3 (ochtend): Thomas Carmoy naar hoogspringfinale

belgaimage-94231219

Paulien Couckuyt.

De derde ochtendsessie is goed verlopen voor België op het EK in Rome. De grote uitblinker was Thomas Carmoy, die zich plaatste voor de finale van het hoogspringen. Paulien Couckuyt bereikte de halve finales van de 400 meter horden.

Het werd een foutloos parcours voor Thomas Carmoy/CABW in de kwalificaties van het hoogspringen. Hij klaarde alles tot en met 2m21 bij zijn eerste poging en dat volstond voor de EK-finale. Daarin kan hij dinsdagavond hopelijk voor een verrassing zorgen.

Paulien Couckuyt/VAC plaatste zich al bij al vlot voor de halve finales van de 400 meter horden. Ze klokte met 55”73 de zesde tijd, terwijl de eerste dertien doorstootten. In de halve finales komen de sterkste twaalf erbij, waaronder onze eigen Hanne Claes/DCLA.

In de halve marathon deed Simon Debognies/OEH lange tijd mee voor top acht, maar in de laatste lus van vier kilometer verloor hij terrein. Hij sloot uiteindelijk af met een nog altijd degelijke vijftiende plaats in 1u02’15. Clubgenoten Dorian Boulvin/CABW en Michael Somers/CABW bleven altijd in elkaars buurt en eindigden uiteindelijk respectievelijk als 23e en 25e in 1u03’15 en 1u03’20. Alles samen leverde dat een mooie vijfde plaats op in het landenklassement.

Bij de vrouwen was Juliette Thomas/DAMP de beste landgenote in de halve marathon. Op haar 23e finishte ze verdienstelijk als 21e in 1u11’35. Hanne Verbruggen/VITA had op meer gehoopt dan een 30e plaats in 1u12’12.

Bekijk de resultaten van de Belgen op onze EK-pagina