09/08

EK dag 4: Halve finale voor youngster Obasuyi

obasuyi

Michael Obasuyi: naar de halve finale tussen de Europese grote jongens.

De voormiddagsessie op het EK in Berlijn op donderdag bracht voor de Belgen twee jongeren en drie zevenkampsters in de arena. Dankzij een afzegging wist Michael Obasuyi zich op amper 18-jarige leeftijd te plaatsen voor de halve finales van de 110 meter horden.

In de eerste van slechts twee reeksen finishte Michael Obasuyi/OEH als zevende in 13.78, op drie honderdsten van zijn recent Belgisch junioresrecord. Hij leek uitgeschakeld, maar enkele uren later volgde het bericht dat de Spanjaard Contreiras afzegde voor de halve finales. Michael staat daardoor alsnog in de halve finales bij zijn debuut op het hoogste niveau.

Eliott Crestan/SMAC zette zich in zijn 800 meter achterin. Pas in de laatste rechte lijn probeerde hij op te schuiven. Zijn tactiek was op zich niet slecht, maar Eliott miste op zijn negentiende gewoon nog een tikkeltje snelheid en power om nog voldoende concurrenten op te rapen. Hij liep als zesde binnen in 1:47.35, goed voor een verdienstelijke twaalfde tijd over alle reeksen heen.

De 100 meter horden, de opener van de zevenkamp, werd voor superfavoriete Nafi Thiam/RFCL geen absolute hoogvlieger maar ook geen al te zware tegenvaller. Over de verschillende reeksen heen leverde haar 13.69 een veertiende plaats op. Hanne Maudens/VS kwam in 14.04 tot op vier honderdsten van haar persoonlijk record, Noor Vidts/VAC was een fractie trager met 14.08.

In het hoogspringen verwacht iedereen dat Nafi elke keer vlotjes richting twee meter zal gaan, en ook al heeft ze het al vaak gepresteerd, zo werkt topsport niet altijd. Ze moest in Berlijn een keertje vrede nemen met 1m91, nog altijd goed voor een gedeelde zege. Na twee onderdelen staat Nafi tweede. Noor deed het uitstekend met 1m79, waarmee ze tot op twee honderdsten van haar persoonlijk record kwam en beter deed dan in haar recordmeerkamp. Ze staat veertiende. Hanne moest zich tevreden stellen met 1m73 en staat voorlopig twintigste.

Bekijk hier het Belgische overzicht.