27/01

Eerste micromeeting elites

rosius-rani-2020-kvvi-jdc

Rani Rosius (midden) en Manon Depuydt (links) tijdens het KVV indoor vorig jaar

Als Atletiek Vlaanderen willen we aan alle atleten zoveel mogelijk kansen geven om aan wedstrijden te doen, maar zeker voor onze topatleten is het indoorseizoen een essentiële stap om een selectie af te dwingen voor het EK indoor of de Olympische Spelen. Daarom neemt de federatie het initiatief om micromeetings voor elite-atleten te organiseren.

In de huidige situatie met slechte cijfers en de dreiging van enkele besmettelijke mutaties, is de overheid zeer streng op het aantal en het niveau van de atleten die mogen meedoen aan deze wedstrijden. Het aantal atleten in een reeks is dus laag, maar het niveau daarentegen is hoog. Op enkele wedstrijden hebben we ook buitenlandse atleten met gelijk of hoger niveau kunnen toevoegen.

Uiteraard verzekeren we maximaal de gezondheid en veiligheid van alle betrokkenen door middel van een streng protocol. Om het aantal personen te beperken laten we ook slechts 1 coach of begeleider per atleet toe, andere supporters/toeschouwers krijgen geen toegang tot de zaal. We hopen alleszins dat onze topatleten met dit initiatief enkele gaten in hun wedstrijdkalender kunnen opvullen en we hen op weg zetten voor een succesvol indoor- en outdoorseizoen.

Op het programma komende zaterdag staan onder andere een 60mH bij de vrouwen met Eline Berings/RCG, de 60m voor mannen en vrouwen met Kobe Vleminckx/LYRA en Rani Rosius/AVT en de 400m voor mannen en vrouwen met onder andere Alexander Doom/AVR, Paulien Couckuyt/VAC en Imke Vervaet/RCG. Een tweede micromeeting zal georganiseerd worden op zaterdag 6 februari.

Je kan het programma en alle deelnemers van de micromeeting op zaterdag 30 januari terugvinden in het persbericht.
Live results zijn beschikbaar via atletiek.nu en meteen na de wedstrijden zullen beelden te zien zijn op onze Facebookpagina.