15/01

Corona update: veldlopen voor jeugdatleten opnieuw mogelijk

nad-7849
Het Overlegcomité heeft beslist om de huidige maatregelen tegen de verspreiding van het COVID-19 virus voorlopig te verlengen. Als gevolg van deze beslissing wordt de competitiestop voor atleten vanaf de categorie cadetten verlengd tot 31 januari 2021. Atletiek Vlaanderen besliste wel om de competitiestop voor veldlopen voor jeugdatleten vanaf 23 januari 2021 op te heffen, waardoor jeugdveldlopen opnieuw mogelijk zijn.

De kangoeroes, benjamins, pupillen en miniemen kunnen vanaf 23 januari 2021 opnieuw aan officiële veldlopen deelnemen. Voor de organisatie van jeugdwedstrijden moet wel rekening worden gehouden met enkele voorschriften om de wedstrijd corona-proof te maken. Zo geldt een beperking van 50 jeugdatleten per reeks en mag slechts 1 huisgenoot per deelnemer aanwezig zijn. Clubs die graag een jeugdwedstrijd willen inrichten, moeten het programma en tijdschema ook eerst doorsturen naar Atletiek Vlaanderen ter goedkeuring. Meer informatie over het organiseren van een veldloop voor jeugdatleten onder de huidige maatregelen vind je terug in het draaiboek “Safe Crossing”.

Het Overlegcomité vergadert opnieuw op 22 januari om de impact van de feestdagen en terugkerende reizigers te evalueren. Daardoor wordt de competitiestop van indoorwedstrijden voor alle leeftijden en outdoorwedstrijden voor atleten vanaf de categorie cadetten met twee weken verlengd in afwachting van eventuele beslissingen van het Overlegcomité.

Meer info over de huidige maatregelen en de impact op de atletieksport vind je terug op Corona & atletiek