23/06

Corona update: nieuwe zomerkalender 2020

obasuyi-michael-2019-bkac-dequick-luc
De coronamaatregelen houden de sportwereld nog steeds in bedwang. Competitie kan opnieuw, maar organisatoren moeten zich schikken naar de voorschriften van de Nationale Veiligheidsraad. De clubs werden bevraagd of ze de aangevraagde wedstrijden nog steeds inrichten en dat levert een nieuw beeld op van de wedstrijdkalender voor deze zomer.

Vanaf 1 augustus is het opnieuw mogelijk om competitiewedstrijden te organiseren. Toch kiest 47% van de organisatoren ervoor om hun pistemeeting in augustus te annuleren, oftewel 28 van de in totaal 60 wedstrijden. In september kiest 26% ervoor om hun wedstrijd te annuleren, goed voor 12 van de 47 wedstrijden. Voor wegwedstrijden komt het aantal geannuleerde wedstrijden in augustus en september samen neer op 30% oftewel 11 van de 37 wegwedstrijden.

De clubs die nog steeds een wedstrijd organiseren, kunnen het wedstrijdschema aanpassen. Dat kan vanaf 24 juni t.e.m. 30 juni in Alabus. Op die manier kunnen ze het aantal proeven en deelnemers beperken. Daarnaast worden voorinschrijvingen verplicht. De Raad van Bestuur maakt ook een round-up en bekijkt mogelijke ingrepen om tot een relevante wedstrijdkalender te komen. De nieuwe wedstrijdkalender voor de zomer van 2020 wordt bekend gemaakt op 10 juli.

Je kan de aangepaste kalenders terugvinden op onze website.

Voor meer info verwijzen we graag door naar de pagina Corona & atletiek op onze website. Daar kan je het draaiboek ‘Back on the Track’ terugvinden met duidelijke richtlijnen voor een ‘corona-proof’ organisatie met aangepaste jury en medewerkers en een draaiboek voor een natuurloop of vrije jogging.