18/07

Officiële berichten - 18/7/2023

logo val

FEDERALE ZOMERKALENDER 2023

KVV Meerkampen:

Het KVV Meerkampen zal georganiseerd worden ter gelegenheid van het BK Meerkampen van za/zo 19/20 augustus 2023 te Herve.

 

BK Hamer Cad/Sch/Jun/Bel:

Kandidaat gezocht om de organisatie van het BK hamer Cad/Sch/Jun/Bel van zaterdag 16 september 2023 over te nemen. Wegens een negatieve evaluatie van het terrein in Torhout zijn we op zoek naar een nieuwe organisator. Kandidaturen indienen voor 28 juli via nick@atletiek.be.

 

 

Optiek Sonck Streetrace - BK 10km (streetraceavlo.be) – 5 AUG 2023

Inschrijven via de website tot en met 22 juli 2023

 

Andere facts en/of nieuwigheden:

  • Vernieuwd verkeersvrij parcours over 3 rondes door het stadscentrum waardoor supporters de lopers nu minstens 3 keer zien passeren en zelfs 6 keer met een kleine verplaatsing. Elke ronde bevoorrading met water en verkoeling met sponsen.
  •  Supersnel parcours met lange vlot lopende asfaltstroken zonder scherpe bochten
  • 10Km exact opgemeten parcours op basis van de Internationale AtletiekFederatie en dus voor de toplopers ideaal om punten te scoren voor de worldrankings.
  • Aparte dames en heren wedstrijden.
  • Omkadering met Mini-kids en kids runs volledig gratis
  • Aparte 4 en 10Km jogging voor recreanten

 

 

ENGIE-G-event in het kader van de Memorial Van Damme

Op zaterdag 26 augustus organiseert ENGIE in samenwerking met Atletiek Vlaanderen en de Memorial Van Damme een G-event in het Koning Boudewijnstadion. 

Het event zal starten omstreeks 13u30 en loopt tot 16u30.

Enerzijds zal voor de atleten met een verstandelijke beperking een G-recrea georganiseerd worden, anderzijds voorzien we een estafettewedstrijd met atleten met een fysieke/visuele handicap in combinatie met valide atleten. 

Voor de G-recrea voorzien we de deelname van ongeveer 100 atleten, die verspreid over verschillende standen gedurende 2u verschillende disciplines zullen doorlopen. Alle atleten ontvangen een deelnamemedaille.

Op basis van de deelnames per club zullen ook tickets verdeeld worden (voor atleten en begeleiders) waarmee je op 8 september de Memorial Van Damme kan bijwonen.

 

Graag vernemen we zo snel mogelijk en uiterlijk 31 juli via paula@atletiek.be of er interesse is vanuit de club om hieraan deel te nemen, met hoeveel deelnemers  en zo mogelijk ook het aantal begeleiders. Namenlijsten van de deelnemers en de begeleiders worden uiterlijk 15/8 verwacht.

 

 

 

Doctoraatsstudie “minder belastend lopen”

Lennert Van der Meulen is een doctoraatstudent van UGent die op zoek gaat naar manieren om met minder belasting te lopen om zo het risico op een overbelastingblessure te verminderen. In een eerste studie zal hij beginnende lopers met overgewicht een start2run programma van 10 weken laten uitvoeren gevolgd door een retentie periode van 16 weken en een gang analyse. De deelnemers krijgen muziek met instructies waarop ze dienen te letten tijdens het lopen én hun loopstijl wordt gemeten aan de hand van wearables. 

Bekijk hier de recruteringsvideo

Lennert is concreet op zoek naar mannen en vrouwen tussen de 30 en 65 jaar met een BMI tussen de 25 en 30 en een taille omtrek boven de 94 cm (mannen) of 80 cm (vrouwen). De deelnemers dienen overheen een tijdsperiode van 6 maand 5 maal naar het labo te gaan in Gent.

Gelieve deze info via uw recreantengroep te verspreiden.

Geïnteresseerden kunnen zich hier melden.

Meer info: Lennert Van der Meulen, Lennert.VanderMeulen@UGent.be -  0493/10 81 70

 

 

THESIS COMPETITIESPORT VLAANDEREN

Masterproef laatstejaarsstudente klinische psychologie aan de Vrije Universiteit Brussel: onderzoek naar de invloed van grit en zelfreflectie op veerkracht bij competitieatleten.
Deze enquête is gericht naar alle atleten die aan competitiesport doen in Vlaanderen en tussen de 18-40 jaar zijn. Het niveau en de frequentie van competitie, maakt voor dit onderzoek niet uit. Alle gegevens worden anoniem verwerkt en worden niet gedeeld met derden. Indien er binnen jouw club leden zijn die aan bovenstaande criteria voldoen, kunnen ze via volgende link de enquête vrijwillig invullen: Qualtrics Survey | Qualtrics Experience Management

De vragenlijst mag zeker altijd gedeeld worden!

 

 

VERSLAGEN

Het verslag van de Raad van Bestuur van 22 mei staat online