15/06

Co-Runner opleidingen opnieuw van start

foto-3

Co-Runner opleidingen opnieuw van start

We gaan opnieuw van start met de Co-Runner opleidingen, een laagdrempelige opleiding gericht naar beginnende loopbegeleiders van startende joggers.

Dit jaar voorzien we alvast de volgende opleidingssessies:

Tielen / TJAK 7/8 en 8/8 9u-13u
Vilvoorde / VAC 11/9 en 18/9 9u-13u
Dilsen-Stokkem / MACD 11/9 en 18/9 8u30-12u30
Oostduinkerke / MACW 11/9 en 18/9 9u-13u
Brugge / ABAV 9/10 en 16/10 12u30-16u30
Rieme / RIEM 23/10 en 30/10 9u-13u

Meer info en inschrijving via de opleidingskalender van Running&Co.

Als cursist leer je een kleine loopgroep te begeleiden en kan je alternatieve, blessurepreventieve oefenvormen aanbieden op basis van bestaande schema’s en oefenmateriaal.
Tijdens de opleiding leer je in de praktijk hoe je de beginselen van het gezond joggen kan aanbrengen en  wordt aandacht besteed aan de specifieke communicatie en organisatievormen die nodig zijn bij de begeleiding van deze doelgroep

De opleiding is volledig praktijkgericht, omvat 8u en wordt gespreid over 2 halve lesdagen. Tijdens de eerste lesdag staat de didactiek van de loopbegeleiding en van het begeleiden van de alternatieve bewegingsvormen centraal, tijdens de tweede lesdag gaan de cursisten zelf aan de slag en wordt hun manier van begeleiden bijgestuurd.

De cursist wordt tijdens deze sessie ook geëvalueerd naar communicatievaardigheden, organisatievaardigheden en het toepassen van geschikte oefenvormen volgens de doelstelling van de training.

Cursisten die positief geëvalueerd worden ontvangen het brevet van “Co-Runner”.

Indien zij binnen de 2 jaar deelnemen aan de opleiding “Initiator Running” worden ze vrijgesteld van deelname aan de lessen “Groepsbegeleiding” en “Alternatieve bewegingsvormen”.

Zowel een atletiekvereniging als een gemeentelijke sportdienst kan de opleiding aanvragen, we beogen een minimum deelname van 10 personen per opleiding.

De aanvraag voor een opleiding gebeurt via info@runningenco.be , de kalender van de opleidingen vind je terug via de website van Atletiek Vlaanderen in de trainersrubriek van Running&Co.

De opleiding kost € 70, inclusief de Co-Runner map, € 25 exclusief de map,

Ben je als vereniging of gemeente geïnteresseerd om een Co-Runner opleiding te organiseren?
Wil je deelnemen aan een opleiding?
Contacteer Paula Vanhoovels, paula@atletiek.be

 

CO-RUNNER MAP

De Co-Runner map bestaat uit 4 infobrochures:

Een eerste omvat nuttige informatie over LOOPTRAINING, zoals info over looptechniek, loopscholing, oefeningen voor warming-up en cooling down, voetverzorging, loopblessures, loopkledij

Een tweede infobrochure omvat enkele voorbeelden van LOOPSCHEMA’s gericht naar startende joggers (type Start2Run) en ook loopvarianten

De derde brochure is het START2RUN- draaiboek met tips voor de organisatie van een Start2Run reeks.

De vierde gaat over het aanbieden van ALTERNATIEVE blessurepreventieve BEWEGINGSVORMEN: hoe gaan we er mee om en welke organisatievormen kunnen we gebruiken?

De map omvat daarbij ook meer dan 100 kijkwijzers met zowel individuele oefeningen als partneroefeningen gericht naar de benen, de armen, de romp, het verbeteren van evenwicht en het versterken van de conditie.

De map kost € 59 + € 10 verzendkosten.  Je kan ze bestellen via de webshop van Atletiek Vlaanderen