05/05

BVV Cadetten Scholieren Meisjes: wie anders dan AVT ?

-jd39114-00001

De meisjes van AV Toekomst: Bekerwinst voor de derde keer op rij !

In het zonovergoten Lanaken ging AV Toekomst reeds bij de eerste tussenstand aan de leiding van deze Beker Van Vlaanderen in de hoogste afdeling bij de meisjes Cadetten en Scholieren. De Limburgse meisjes gaven die voorsprong niet meer prijs.

Halfweg wedstrijd leek het er nochtans op dat een zichzelf een beetje verbazende KAA Gent de kloof kon dichten… Dit was echter van korte duur.  Met 3 individuele overwinningen, 7 keer een tweede plaats en zes derde plaatsen, stond er geen maat op de rood witte garde. Uiteindelijk behaalden ze voor de derde keer op rij de Vlaamse interclubtitel in de hoogste afdeling !

KAAG werd mooi tweede voor AC Waasland, dat zelfs zonder 400m loopster bij de cadetten, knap derde werd.

Waar er winnaars zijn, zijn er helaas ook verliezers.  De strijd onderaan was ongezien spannend.  RC Gent, DCLA en Looise zaten lang in de gevarenzone.  In de laatste wedstrijden kon Looise nog heel wat belangrijke punten binnenhalen, waardoor ze uiteindelijk nog opklommen naar plaats 8 en zo voor ROBA en Lokeren kwamen.  DCLA en RC Gent bleven op plaats 11 en 12 en zakken volgend jaar naar de tweede afdeling.

Bekijk hier de eindstanden van de BVV voor Cadetten en Scholieren meisjes.