01/03

BK veldlopen vrouwen: eerste keer Van Accom

-ldq2812

Sofie Van Accom en Hanna Vandenbussche domineerden samen de lange vrouwencross.

Sofie Van Accom heeft zich in het park van Laken verrassend en voor de eerste keer in haar carrière tot Belgisch kampioene veldlopen gekroond. De titel ging op een loodzware omloop dus niet, zoals op voorhand door iedereen verwacht, naar Hanne Verbruggen.

Net als bij de vorige CrossCup-manches vertrok Hanne Verbruggen/VITA ook in Brussel weer als een speer. Al snel bleek echter dat ze haar tempo niet kon volhouden, en de torenhoge favoriete moest uiteindelijk zelfs vrede nemen met een vierde plaats. Ze won wel de CrossCup.

In een beklijvend duel vochten titelverdedigster Hanna Vandenbussche/AVR en Sofie Van Accom/ACHL het uit voor de driekleur. Hanna geraakte niet van Sofie af, en die laatste bleek op het einde te sterk. Voor Sofie was het haar eerste Belgische veldlooptitel. Alsof er nog niet genoeg verrassingen waren opgedoken, snelde Katrijn Vande Riviere/RIEM ook nog eens naar brons.

De korte cross bracht zowaar nog meer spektakel. Camille Muls/RESC stoof er al snel vandoor en bouwde een kloof van meer dan 20 meer uit. In de laatste hectometers ging echter het licht uit. Eerst zag ze Jenna Wyns/VAC passeren, daarna ging ze zelfs tegen de grond. Een sterke Jenna stoomde naar haar eerste nationale titel, Camille moest vrede nemen met een vijfde plaats. Lotte Scheldeman/ADD was een verrassende tweede, Paulien Nelissen/OEH maakte het podium compleet.

Bij de juniores was het spannend tot in de laatste vijf meter, maar het was uiteindelijk Hanne Willems/LEBB die het haalde voor Lucile Doison/DS. Bij de scholieren heten de nieuwe kampioenen Hannelore Van Nuffelen/BONH en Laure Bilo/ASVO. Bij de cadetten gingen de hoofdprijzen naar Astrid Van Breedam/LIER en Hannah Enkels/LOOI.

Bekijik hier de resultaten van het BK in Brussel