11/02

KVV veldlopen vrouwen: Eerste keer Van Accom

atllnad-1074

De vrouwenwedstrijd neemt stilaan vaste vorm aan.

Sofie Van Accom heeft zich aan 'de Plas' in Rotselaar voor de eerste keer tot Vlaams veldloopkampioene gekroond. Na een felbevochten strijd met Imana Truyers, ging Van Accom ook met haar allereerste manche in de CrossCup aan de haal.

Imana Truyers/CABW, al het hele seizoen autoritair aan de leiding in de CrossCup, legde er in Rotselaar van in het begin duchtig de pees op. De Limburgse heeft baat bij een hoog en egaal tempo, maar Sofie Van Accom/ACHL wilde de rol niet lossen. De snelle maar bochtige omloop in Rotselaar gaat Sofie goed af, en waar ze in Hannuit pas derde Belgische was, kon ze nu naar haar eerste overwinning snellen. In de slotronde werd ze nog maar zelden opzij gezet, en ook nu niet. Sofie nadert tot op negen punten van Imana en zorgt zo voor nog een heel klein beetje spanning voor de eindzege.

Nina Lauwaert/ROBA blijft goed op dreef, ze maakte het podium compleet. Daarna volgden de Britten Christensen en Hewison, halve Belgische Stephanie Barnes/CABW en Potter. Louise Carton/ACME maakte haar wederoptreden en sloot op een al bij al bescheiden achtste plaats af, maar mocht als derde Vlaamse wel mee het podium op. Provinciale kampioenes Shana Lauwers/ATAC en Goele Truyers/AVT vervolledigden de top vijf van het KVV.

Bij de juniores meisjes was Mathilde Deswaef/WS niet moe van haar LBFA-record in de 1500m van gisterenavond, en ze werd in Rotselaar nog eens eerste Belgische. De Vlaamse titel was voor Maura De Troyer/DAC. Bij de scholieren waren de titels voor Janne Bicker/ABES en Isabeau Lenaerts/ATAC. Bij de cadetten zijn Yali Henderickx/LYRA en Marie Bilo/ASVO de nieuwe kampioenes.

Bekijk hier de resultaten van Rotselaar.