01/03

BK veldlopen mannen: Soufiane Bouchikhi buiten categorie

atllnad-8621

Het podium van de lange cross bij de mannen in Brussel.

Soufiane Bouchikhi heeft zich in een bijzonder modderig park van Laken voor de tweede opeenvolgende keer tot Belgisch kampioen veldlopen gekroond. Hij was heer en meester en won met een straatlengte voorsprong.

Heel even keek Soufiane Bouchikhi/RFCL nog de kat uit de boom, en bleven de favorieten bij elkaar. Maar toen Soufiane een eerste keer vol doortrok, moest de rest meteen passen. De titelverdediger bouwde zijn voorsprong alleen maar verder uit en snelde onbedreigd naar de zege. Isaac Kimeli/OEH liep lang solo in tweede stelling, maar zag in de tweede wedstrijdhelft een ontketende Dieter Kersten/ADD terugkeren. Het was uiteindelijk Dieter die na de wedstrijd van zijn leven als tweede over de finish liep, en zo ook de CrossCup won. Lander Tijtgat/EA keerde terug uit blessure en bewees nog eens zijn onversneden klasse door naar een knappe vierde plaats te snellen.

In de korte cross was er evenmin sprake van spanning voor de zege. Robin Hendrix/OEH was heer en meester en snelde naar zijn eerste titel. Voor de dichtste ereplaatsen was het spannender. Pieter-Jan Hannes/OLSE, die veel initiatief nam, haalde het uiteindelijk van Oussama Lonneux/RFCL voor zilver.

Bij de juniores stond er geen maat op Abdullah Dubad/KKS, die het haalde voor Wout Debroyer/DCLA, die de CrossCup wint. Bij de scholieren waren Casper Lievens/VAC en Noah Konteh/OLSE baas, bij de cadetten Elliot Vermeulen/WS en Cas Goos/BEHO.

Bekijik hier de resultaten van het BK in Brussel