11/02

KVV veldlopen mannen: Bouchikhi opnieuw buiten categorie, Kimeli Vlaams kampioen

atllnad-0137

Het podium van het Vlaamse kampioenschap bleef in de provincie Vlaams-Brabant met (vlnr.) Robin Hendrix, Isaac Kimeli en Dries Basemans.

Isaac Kimeli heeft in Rotselaar zijn Vlaamse veldlooptitel verlengd, maar moest Soufiane Bouchikhi in tegenstelling tot vorig jaar wel ruim voor zich dulden. In de korte cross hield Ali Hamdi favoriet Jeroen D'hoedt af.

Soufiane Bouchikhi/RFCL maakte een kleine struikeling in het startgewoel, en meteen vloog Isaac Kimeli/OEH ervandoor. Lang duurde dat liedje echter niet, want toen Soufiane de kloof gedicht had, ging hij meteen op en over Isaac. Soufiane is niet te houden deze winter, en dat was in Rotselaar niet anders. Isaac was nog veel duidelijker dan in Hannuit 'best of the rest' en verlengde zo zijn Vlaamse titel. De Brit Adam Hickey maakte het podium compleet. 

Robin Hendrix/OEH was knap derde Belg, ook vierde Belg Dries Basemans/DCLA mocht als derde Vlaming mee het podium bestijgen. Michael Somers/LYRA en Simon Debognies/OEH waren de nummers vier en vijf van het zesde Vlaams veldloopkampioenschap.

In de korte cross was Ali Hamdi/DCLA favoriet voor de Vlaamse titel, maar dat hij er in de laatste rechte lijn ook favoriet voor de dagzege Jeroen D'hoedt/CABW zou voorbijlopen, zagen veel minder kenners aankomen. Jeroen liep tevoren de hele wedstrijd aan kop, maar kreeg Ali er niet af, en dan ben je negentien kansen op twintig gezien. Oussama Lonneux/RFCL was een verrassende derde, Pieter Claus/EA en Philip Cortvriendt/OEH mochten mee het Vlaamse podium op.

Wie anders dan Tim Van de Velde/DUFF was de beste bij de juniores. Bij de scholieren waren de titels voor een ongenaakbare eerstejaars Abdullah Dubad/KKS en de een jaar oudere Lennert Dewulf/RCG. De beste Vlaamse cadetten waren Noah Konteh/OLSE en Casper Lievens/VAC.

Bekijk hier de resultaten van Rotselaar.