02/07

BK: titels en mooie prestaties voor Boumkwo en Dauwens

-ldq9314

Jolien Boumkwo.

Jolien Boumkwo slaagde op het BK atletiek om de dubbel hamerslingeren-kogelstoten te winnen. Vooral haar 63m75 met de hamer mocht er zijn. Axelle Dauwens was de beste in de 400 meter horden, en noteerde alweer een seizoensbeste van 56”75. Nenah De Coninck moest vrede nemen met brons, maar haar 57”62 was eveneens een seizoensbeste.

Al vroeg op de dag ging Jolien Boumkwo/RCG met de nationale hamertitel aan de haal. Na verschillende nederlagen tegen Vanessa Sterckendries/OEH, kon Jolien met een seizoensbeste van 63m75 toch het goud op zak steken. Haar 15m50 in het kogelstoten gaf minder voldoening, maar was ruim voldoende voor de Belgische titel. “Ik ben heel met deze dubbel. Vooral mijn afstand met de hamer is een leuke afsluiter.” Jolien houdt het inderdaad voor bekeken voor dit seizoen.  Door een samenloop van omstandigheden heeft ze er even geen zin meer in. “Ik ben afgestudeerd en wil voltijds aan de bak. Ik dacht dat het op topniveau allemaal makkelijker zou zijn om topsport en werken te combineren, maar dat is het niet. Ik zit momenteel op alle vlakken met een slecht gevoel, en ga even doen waar ik zin in heb de komende maanden. Sport zal er nog wel bij zijn, maar atletiek ban ik even helemaal uit mijn leven.”

Axelle Dauwens/ACME zette in de 400m horden door een sterke tweede helft alweer een stapje richting WK-minimum van 56”10. Haar winnende 56”75 blijft wel nog een eindje van de limiet. “Het zijn inderdaad kleine stapjes. Het gaat traag. Ik had een super trainingsstage rond Pasen, en dacht toen dat ik sneller in de 56 seconden zou lopen. Maar daar ben ik nu. Ik kwam eigenlijk vooral voor de titel, maar ben ook blij met de tijd. Ik begin nu minder te hard te trainen en frisser te worden, dus het komt wel goed.”

Nenah De Coninck/KAAG was na een sterke start derde in 57”62. Hoewel ze dit seizoen nog niet eerder zo snel liep, was ze vooral ontgoocheld over het missen van de Universiade-limiet van 57”50. “Ik had gehoopt om hier tweede te kunnen, maar Margo Van Puyvelde was gewoon beter. Ze is heel sterk bezig. Hopelijk staan we samen in de EK-finale bij de beloften. Maar over de tijd baal ik wel. Ik had beter gehoopt.”

Ben Broeders/DCLA moest in het polsstokspringen Arnaud Art/FCHA (5m50) voor zich dulden. Hij ging zelf over 5m45, goed voor de zilveren plak.