17/09

BK Juniores en Beloften mannen: Michael in het hol van de leeuw

-ldq9487

Michael Obasuyi: snelste hordeloper in Huizingen, voor Tuur Bras en Robin Van Damme.

In Huizingen werden de atleten getrakteerd op een heerlijk nazomertje en dat was dit seizoen wel eens anders. De organisatie van Olympic Essenbeek-Halle was voortreffelijk en ook de lokale atleten wilden zich tonen. Toch bleek het thuisvoordeel voor sommigen een vergiftigd geschenk want één topfavoriet moest alvast genoegen nemen met een tweede plaats na een millimetersprint.

Zo was junior Tuur Bras favoriet om voor eigen volk de 110m horden te winnen maar dat was buiten zijn EK-maatje Michael Obasuyi/DEIN gerekend. Tuur miskeek zich een beetje op de zesde horde en Michael nam het geschenk in dank aan. Beide toppers klokten 13”81, tevens een PR voor Obasuyi, maar Michael deed dat enkele duizendsten sneller dan Tuur. Voor speerwerper Niel Mory/OEH bleek het wel een voordeel om in eigen huis aan te treden. De werper verraste favoriet Jacob Grobbel/DCLA (61m03) en zag zijn speer tijdens de laatste poging 61m17 ver landen. Jonathan Sacoor stond eveneens tweede in de recente ranglijsten maar niemand die zijn overwinning in de 200m een verrassing kon noemen. Sacoor klokte 21”35 terwijl lijstaanvoerder Jordan Paquot/SER 21”84 haalde.
Vlaamse juniores die hun favorietenrol waarmaakten waren ondermeer Gerbrand Huts/RCT (400m in 49”06), Lars Van Looy/VAC (hoog met 2m04) en Jochem Vermeulen/KAPE (1500m in 3’51”58). Jochems clubgenoot Jordi Van den Eynden toonde zich met 53”80 in de 400m horden bijzonder sterk en pakte verdiend goud.
Bij de beloften enkele mooie werpresultaten met vaak verrassende winnaars. Zo keek iedereen uit naar het jaarlijkse kogelduel tussen Matthias Quintelier/AVKA (15m97) en Ilya Defrere/DCLA (16m11). Het was echter de derde hond die met het ‘gouden’ been ging lopen want Max Vlassak/SACN kroonde zich met 16m16 tot nationaal kampioen. Ilya nam sportieve revanche door het discuswerpen te winnen met 47m90. Jarne Duchateau/BRAB was zoals verwacht de beste met de speer. Zijn 71m12 is niet eens zo ver verwijderd van zijn PR. Christian Iguacel/AVKA won het 400m-duel van zijn EK-estafettegenoot Alexander Doom/AVR. Het werd 47”58 tegenover 47”95. Dylan Owusu/RCG (52”16) kroonde zich al voor het vierde opeenvolgende jaar tot 400m hordekampioen.

En laat de atletiekrust nu maar beginnen…

De resultaten van het BK Juniores en Beloften kan u hier raadplegen.