11/09

BK Juniores en Beloften Meisjes: Kampers op niveau

mini-jd27421
Regen in de voormiddag en vooral de vermoeidheid na een lang seizoen, stonden bij het BK juniores en beloften in Nijvel topprestaties in de weg. Het was met een vergrootglas zoeken naar persoonlijke records, laat staan nationale records of echte uitschieters.

Dat er drie kwartier vertraging werd opgelopen, hielp ook niet bepaald. Toch toonden enkele sterke atleten hun klasse door zo laat op het seizoen nog eens vlak bij of zelfs beter dan hun persoonlijk record te scoren. Het waren daarbij vooral de kampers die nog op niveau acteerden.

Discuswerpsters Babette Vandeput/ATLA en Katelyne Lyssens/ROBA toonden nog eens dat zij een heel seizoen op hoog niveau kunnen presteren. Er was tegen hen dan ook niets te beginnen in Nijvel. Vandeput pakte de juniorestitel met 46m54, Lyssens het beloftengoud met een al even aardige 48m48. Ook twee andere werpsters toonden nog eens hun kunnen: Kato Van Den Brulle/ALVA kwam in het speerwerpen bij de beloften tot 49m87, Vanessa Sterckendries/OEH zorgde in het kogelstoten bij de beloften voor een persoonlijk record van 13m15. In het hoogspringen bij de juniores werkte Claire Orcel/CSF, die in Amerika studeert, één van haar zeldzame meetings in ons land met succes af. Ze won niet alleen, maar ging met 1m80 ook behoorlijk hoog. In het hinkstapspringen bij de beloften sprong Saliyya Guisse/RESC zich naar een dikke seizoensbeste van 11m89, en komt zo in de top zestien aller tijden bij de beloften.

Hoewel er meer kampers van zich lieten spreken, lieten ook drie loopster in de kijker. Cindy Van Der Veken/RESC haalde bij de juniores de dubbel 100m-200m binnen, en dat twee keer in seizoensbesttijden van 12”14 en 25”06. Chloë Beaucarne/DEIN kwam in de 100 horden tot 14”17. In de steeple bij de beloften tot slot deed Elke Godden/AVKA het met een chrono van 10’49”71 uitstekend. Zij wordt zo elfde aller tijden. Emma Coppenolle/DEIN (foto) won de 200m beloften in 25"08, nadat ze nipt de gouden 100m-medaille moest laten aan Catherine Bonhomme/DAMP. Beiden klokten ze 12"21.

Bekijk hier de resultaten.