17/02

BK indoor: Berings, Milanov en Broeders hadden op meer gehoopt

-ldq2826

Nummer tien indoor voor Eline Berings.

Eline Berings en Philip Milanov gingen op het BK in Gent met goud naar huis in respectievelijk de horden en het kogelstoten, voor Ben Broeders was er zilver met de polsstok. De ene was al tevredener dan de andere, maar alledrie hadden ze eigenlijk op meer gehoopt.

Voor Philip Milanov/VAC vormde het BK de enige competitie in België deze winter en tevens het enige uitstapje naar het kogelstoten. Een nieuw persoonlijk indoorrecord van 17m67 was ruim voldoende voor goud. "Achttien meter was het doel, en in de opwarming lukte dat wel. Ik oefen maar één keer per week op kogelstoten omdat het niet mijn discipline is, en dan is het moeilijk om dat op punt te krijgen."

Ook op training gaat het momenteel even moeizaam voor Philip. "De examens in januari hebben mij toch serieus afgeremd. Drie weken op een stoel zitten is niet goed voor mij. Mijn heupen blokkeren dan. Nu is het nog te vroeg om in vorm te zijn. Vorig jaar waren mijn Diamond League's heel goed, maar het WK niet. Dit jaar telt vooral het EK in Berlijn in augustus. Ik zie nu al topprestaties presteren op de ranglijsten, maar ik begrijp die atleten niet. Vroeger deed ik dat ook zo vroeg op het seizoen, maar wat heeft dat voor zin?"

Voor Eline Berings/RCG, die het haalde in 8.10 op de 60m horden, ging het naast de nationale titel ook om de laatste test voor het WK in Birmingham dat al over twaalf dagen van start gaat. "Ik had meer van dit BK verwacht. Opnieuw raak ik enkele horden. Dat moeten we toch echt eens bestuderen, want dat mag op het WK niet meer gebeuren. Graag was ik met een iets snellere chrono naar het WK getrokken."

Een zwaar ontgoochelde Ben Broeders/DCLA moest het doen met 5m30 in het polsstokspringen. "Het trok op niks. Dit is echt een rotwinter", klonk het kort maar duidelijk. "In competitie doe ik plots niet meer wat ik op training en in de opwarming wel goed doe. Op die manier lukt het natuurlijk nooit."