24/02

Ben Broeders zet persoonlijk record neer

adam6-broeders-nb

Ben Broeders.

Ben Broeders heeft in het Duitse Bad Oeynhausen zijn persoonlijk record stevig bijgesteld. Ging hij in zaal tot op vandaag nooit hoger dan 5m45, lukte hem in Duitsland zowaar 5m65. Dat is ook hoger dan zijn outdoorrecord van 5m61.

"Heel tevreden natuurlijk", omschreef Ben Broeders/DCLA zijn gevoel meteen na de competitie in Duitsland. Voor een massa publiek werd er in Bad Oeynhausen in een shoppingcenter gesprongen. "Op het einde besloot ik zelfs om een verkortte aanloop te hanteren, omdat ik het gevoel had dat mijn enkelproblemen het ritme op de lange aanloop verprutst hebben. Dat toont denk ik hoeveel potentieel er momenteel in zit."

Voor Ben is het zijn hoogste sprong ooit, indoor en outdoor. Hij ging ook over de limiet voor het EK in Berlijn van 5m59, maar daarvoor worden geen indoorprestaties in rekening gebracht. Hoe dan ook toont hij nu dat dat in de zomer geen probleem mag worden. "Iedereen was mij al met mijn kwalificatie aan het feliceteren, maar ze waren mis. Een echte last die van me afvalt is het daardoor niet vandaag, omdat ik me in de zomer nog altijd moet plaatsen voor Berlijn."

Op het vorige EK outdoor, het eerste van Ben, werd hij in Amsterdam knap vierde.