19/02

Ben Broeders springt naar Tokyo

x2-broeders

Ben Broeders: na Doha, Cottbus, Glasgow en Lievin, nu naar Tokyo.

Derde keer goede keer: Ben Broeders/DCLA verbeterde woensdagavond zijn eigen Belgisch record van 5m75 naar 5m80. Meteen ook goed voor een startbewijs voor de Spelen in Tokyo, locatie waar zijn oudere clubgenoot Gaston Roelants 56 jaar geleden de hoogste sporttriomf mocht vieren.

In minder dan drie weken tijd, sprong Ben Broeders al hoger dan het Belgisch indoorrecord zoals dat begin van het jaar op de tabellen stond. Na het Duitse Cottbus en het Schotse Glasgow, werd de lat nu op 5m80 gelegd in het Noord-Franse Lievin. Deze hoogte werd door Ben bedwongen en meteen mag hij zich helemaal richten op de Spelen van Tokyo. Met deze 5m80 werd Ben derde in de wedstrijd na polsstokwonder Armand Duplantis en Sam Kendrickx. In de tussenstand van de World Athletics Tour, staat Broeders na het voornoemd tweetal ook al derde. Op de actuele Europese ranglijst, deelt Ben Broeders nu de tweede plaats.

Het werd intussen wel een hele memorabele week voor trainer Steven Taeleman, die eerst Ben zijn eigen record zag evenaren in Glasgow, tezelfdertijd een nieuw Belgisch junioresrecord van Elien Vekemans mocht optekenen in de States, Frederik Ausloos nationaal kampioen zag worden in Gent en nu zijn topper naar Tokyo zag springen.

Bekijk hier de resultaten van Lievin.