15/06

Ben Broeders puurt vertrouwen uit nieuw persoonlijk record in Dessau

adam6-broeders-nb

Ben Broeders.

Het persoonlijk outdoorrecord van polsstokspringer Ben Broeders bedraagt opnieuw één centimeter meer. Eerder bracht hij het in Oordegem op 5m62, gisteren in Dessau wipte hij over 5m63. Het leverde een tweede plaats op in een stevig bezet veld.

Onder andere Konstantinos Filippidis (PR: 5m91) en Raphael Holzldeppe (PR: 5m94) waren van de partij in Dessau, maar Ben Broeders/DCLA liet ze netjes achter zich. Nadat hij bij zijn tweede beurt over 5m63 ging, werd de lat op 5m73 gelegd, één centimeter hoger dan het Belgisch record. De Leuvenaar liet nog een mooie sprong optekenen op die hoogte, maar de lat viel naar beneden. Voor het WK in Doha is 5m71 nodig. De Amerikaan Cole Walsh ging als enige over 5m73 en won de wedstrijd.

“Het was in de eerste plaats een hele aangename wedstrijd. Die Duitsers kunnen er wat van”, doet Ben zijn verhaal. “Het was de hele dag warm en winderig, maar ‘s avonds ging die wind liggen. Ideaal.” Iets minder ideaal was de autorit van meer dan 660 kilometer die hij in de benen had. “Ik voelde het toch, vooral in de opwarming. In de wedstrijd viel het uiteindelijk nog mee.”

Het gevoel dat Ben overhoudt aan de wedstrijd in Dessau is goed, maar het kan nog altijd beter. “Het was nog niet gigantisch actief, maar ik moet leren om ook met zo’n gevoel wedstrijden af te werken. Uiteindelijk komt er dan een PR uit, en vooral de manier waarop geeft vertrouwen. Alleen jammer dat ik er bij die mooie poging op 5m73 niet over ging.”

Voor de Universiade in Napels werkt Ben nog 3 wedstrijden af: op 20 juni in Zweibrücken, op 25 juni in Athene en op 3 juli in Karlstadt.