19/04

Ben Broeders heeft stappen gezet op stage in Barcelona

ben-broeders-dcla-1

Ben Broeders.

Ben Broeders is weer in het land na een geslaagde stage. Hij koos niet voor Turkije of Portugal, maar voor het Spaanse Barcelona, en had daar geen spijt van.

"De stage was goed. Ik heb toch weer een paar stapjes kunnen zetten, zowel op korte als op lange aanloop", blikt Ben Broeders/DCLA terug op zijn paasstage. "Ook fysiek gaat alles goed. Ik voel mijn voet op bepaalde momenten nog altijd, maar over het algemeen is dat niet hinderend. We zaten net buiten Barcelona en dat is een leuke plaats om op stage te gaan. Door de Nederlander Menno Vloon (5m85) mee te nemen heb ik bovendien weer extra kennis opgedaan."

Tijdens het eerste deel van de stage lag de nadruk op het afwerken van kwaliteitsvolle springtrainingen.

"Daarna vooral op heel blijven. Het wordt door de vermoeidheid moeilijker om dezelfde frisheid in de sprongen te steken, dus is het doel daarmee rekening houdend de trainingen toch vlot te proberen afwerken. De benen worden vermoeid, dus de aanloop en de afzet zijn wat stroever. Maar net daarom is het extra belangrijk om op enkele zaken goed te laten, om die vermoeidheid te compenseren."