04/06

Ben Broeders baalt van mindere wedstrijd in Hengelo

-ldq0552-ben

Ben Broeders

Ben Broeders en Eline Berings mochten zondag aantreden op de FBK Games in Hengelo, die onderdeel zijn van de IAAF World Challenge. Ze haalden er niet helemaal de gewenste resultaten.

Bij zijn eerste poging ging Ben Broeders/DCLA nog vlotjes over 5m30, maar op 5m45 hield het voor hem al op in Nederland. Een tegenvaller, zonder meer. Het leverde een zevende plaats op. De Amerikaan Sam Kendricks haalde het met een sprong over 5m81. "Met zo'n resultaat op zo'n grote wedstrijd is niemand tevreden, denk ik. Eigenlijk ging er niet eens veel mis. Ik leverde geen slechte sprongen af en het was dus geen slechte wedstrijd, maar het resultaat is wel slecht", was Ben duidelijk. "Jammer dat dit net op deze wedstrijd moet gebeuren."

Eline Berings/RCG kon zich met een zesde plaats weinig verwijten, maar had nog op iets sneller gehoopt dan 13.05. Haar snelle laatste meters vielen wel op. De winst was voor Brianna McNeal in 12.66. "Het middenstuk was te braaf, de rest was wel goed. Jammer van de tegenwind, en er zaten ook te veel foutjes in vandaag. Maar het was wel een goeie test. Ik ben heel blij dat ik op 5 à 10 honderdsten van de Europese top kwam. Dat zegt veel. Zeker omdat ik niet mijn allerbeste race liep. Ik ga nog maar eens dik onder de EK-limiet. Ik ben heel constant op een hoog niveau, en dat is ideaal voor deze fase van het seizoen."

Een dag voordien evenaarde Hanne Maudens/VS op de Putbosmeeting in eigen club haar persoonlijk record in het verspringen, 6m48. "Ik had het gevoel dat er nog meer inzat, maar dat zal voor de volgende keer zijn", klonk ze nadien ambitieus.