27/01

Atletiekblik op weekend: Vlaamse indoorkampioenschappen

saccoor
Na de cadetten en scholieren vorig weekend, worden zaterdag en zondag de liga-medailles bij de alle categorieën in de Gentse Topsporthal betwist.

In afwachting van een heuse Waalse indoortempel, zijn zaterdag tot nader order de LBFA-atleten nog steeds aangewezen op de Gentse Topsporthal om hun Waals kampioenschap te betwisten. Toch krijgt dat LBFA-kampioenschap van zaterdag ook een vleugje  Vlaams kampioenschap mee, want de snelwandelaars knokken daar al voor de Vlaamse (en uiteraard Waalse) medailles.

Zondag is het dan de beurt aan de Vlaamse atleten om in Gent te lopen, werpen en springen. Ook deze keer wordt dat de traditionele mix van reeds goed op dreef zijnde jeugdatleten die het opnemen tegen de betere seniores die vanaf nu werk willen maken van hun winter. Nationale records worden niet meteen verwacht, maar het is toch aangewezen om de minima van de Europese indoorkampioenschappen bij de hand te houden. Bekijk hier de deelnemerslijst en het tijdschema.

Nog op zondagnamiddag kunnen de indooratleten terecht in de Hobokense Sportschuur voor de Superkrack 5. Hier kunnen alle leeftijdscategorieën aan de slag.

De veldlopers kunnen één week voor de provinciale titelstrijd terecht op twee locaties. Zaterdagavond dendert in Sint-Truiden de LCC-trein verder met een Parkloop aan de Speelhoflaan en zondag zorgt AC Lier aan het Fort van Kessel al voor de 46ste keer voor de Pallietercross.

Bij de foto: Jonathan Sacoor (rechts) is momenteel de enige atleet die al een nationaal indoorrecord kon verbeteren. De eerstejaarsjunior deed dat op de ongebruikelijke 300m (33"92). Zondag start de Hallenaar in de 200m. Zijn clubmakker Axel Viaene (links) komt in actie in de 60m.