09/02

atletiekblik op weekend: prestaties bij de IFAM, rangschikkingen bij het KVV veldlopen

nao-0086
Opnieuw een topatletiekweekend in’t vooruitzicht, en dat zowel indoor als in het veld. Met de IFAM-indoor en de Vlaamse veldloopkampioenschappen, komt ons wereldje alweer stevig in beweging.

De IFAM op zaterdag heeft ook grensoverschrijdende bedoelingen. Een van de doelstellingen van de organisatoren is om onze landgenoten een deelnemersveld op maat aan te bieden en dat maakt het voor elke atleet gemakkelijker om dichter bij het winterdoel te komen, of het nu een Europese kwalificatie voor Belgrado betreft, of het nu een verbetering van het persoonlijke record is. Alle info betreffende deze enige internationale indoormeeting binnen onze landsgrenzen, kan u op de site van de IFAM terugvinden.

Even traditioneel wordt er tijdens deze IFAM in de Topsporthal ook gestreden in teamverband, want de nationale titels 4x200m worden er betwist. Gewoonlijk is dat een Waals onderonsje, maar het mag natuurlijk ook eens anders zijn. Titelverdedigers zijn de vrouwen van Brabant-Wallon en het Borlée-team van Racing Brussel. Bekijk hier de deelnemers.

Zondag is de Topsporthal een halve dag atletiekrust gegund, maar vanaf 13u00 palmen de benjamins, pupillen en miniement de indoortempel opnieuw in voor de jeugdmeeting van RC Gent.

Slechts één veldloop op zondag, maar de Vlaamse kampioenschappen in Rotselaar winnen elk jaar steeds meer aan belang. Bovendien is deze titelstrijd ingebed in het CrossCupgebeuren, waardoor het een ‘open’ kampioenschap is waarbij de eerstejaars en tweedejaars samenlopen bij de cadetten en scholieren. De kans is overigens heel groot dat we twee nieuwe Vlaamse senioreskampioenen op het Rotselaarse podium zullen krijgen. Veerle Dejaeghere heeft de CrossCup opzij geschoven en niemand lijkt CC-leidster Louise Carton/ACME wat in de weg te kunnen leggen. Bij de mannen meldt Jeroen D’hoedt, winnaar van vorig jaar, af. Steven Casteel/KKS won toen de Vlaamse titel, maar de Kortrijkzaan worstelt met conditionele problemen en kan niet op z’n sterkst aantreden. En uiteraard heeft Isaac Kimeli/OEH nog iets recht te zetten na zijn 7de plaats van vorig jaar in Rotselaar. Bovendien moet onze Europese beloftenkampioen ook nog het algemene klassement van de CrossCup in’t oog houden, en daar heeft Soufiane Bouchikhi/CABW momenteel de beste papieren in handen. Op de site van de Joker+ CrossCup kan u alle info betreffende het Vlaams veldloopkampioenschap terugvinden.

In de Brielmeersen van Deinze kunnen de liefhebbers zondagochtend aan de slag voor de februari-winterloop, met 13,2 kilometer als langste afstand.

Bij de foto: om deze truien is het in Rotselaar te doen - de Vlaamse Leeuwentrui voor de Vlaamse veldloopkampioen en de Joker+ CrossCuptrui voor de leider in het tussenklassement van het regelmatigheidscriterium. Vorig jaar konden Steven Casteele (midden) en Isaac Kimeli (rechts) dezekleinoden omgorden. Ook Michael Somers (rechts) mocht toen op het podium.