15/09

Atletiekblik op weekend: aflossingskampioenschappen in Moeskroen

mini-jd66444
De individuele nationale kampioenschappen per leeftijdscategorie behoren voor 2016 sedert vorige zondag tot het verleden. Hier en daar – zoals nu zaterdag – zijn er nog wat nationale titels te verdelen, maar met de Belgische estafettekampioenschappen van nu zondag, kruipt het zomerse atletiekseizoen stilaan richting exit.

Vrijdagavond bijt Looise de spits af met een jeugdmeeting in Tessenderlo en zaterdag maken de masters zich op om te kampen op twee fronten. In Eeklo is er hun Belgisch kampioenschap hamerslingeren en gewichtwerpen (bekijk de deelnemerslijst en het tijdschema) en in het Franse Sarreguemines heeft de nationale masterploeg haar jaarlijkse afspraak met hun Franse en Duitse collega’s. Nog op zaterdag is er voldoende variatie in het aanbod met een open meeting in Merksem, een jeugdmeeting in Huizingen, een jeugdmeerkamp in Tongeren en een Kid’s Athletics in Oordegem-Lede.

Zondag worden in de atletiektempel van Moeskroen de Belgische estafettetitels verdeeld. Deelnemerslijsten en tijdschema kan u op onze site terugvinden.

Naast de kampenmeeting van Atletiek Volharding in Stekene, zijn de andere wedstrijden uitsluitend toegankelijk voor de jeugd. Kid’s Athletics in Lebbeke (LEBB), jeugdmeetings in Lier (LYRA), Sint-Niklaas en Westmalle (ACHL) plus een jeugdmeerkamp in Izegem.

Lopers kunnen vrijdagavond terecht in de Corrida van de Leievallei in Deinze (max. 12K) of zondagnamiddag in de Parkloop van Boom (max. 12K), de Brouwerijloop van Alken (max. 10K) of de Herenthoutse bosloop (ACHL, max. 10K).