06/01

Atletiekblik op weekend: 2017 start met provinciale indoorkampioenschappen

-ldq7026
Na een atletiekluw nieuwjaarsweekend, is het zaterdag en zondag opnieuw alle hens aan dek in onze sportwereld. De veldlopen vervolgen het pad dat op tweede Kerstdag tot stilstand kwam en de indoorwereld schakelt vanaf nu enkele versnellingen hoger.

Zaterdagnamiddag zetten de veldlopers het jaar in bij de avondcross van Hulshout, een organisatie die in een recent verleden nog deel uitmaakte van de CrossCup. Zondag zijn drie andere klassieke veldlopen in drie andere provincies aan de beurt. Vlaams-Brabant doet het met de 45ste veldloop in het Prinsenbos van Grimbergen, in Limburg wordt het LCC verdergezet in Lanaken met de 26ste GP Essers en in Oost-Vlaanderen zorgt AC Meetjesland ook al voor een 26ste editie van hun veldloop in Maldegem.

In onze indoorwereld trekken de provinciale kampioenschappen het jaar traditioneel op gang. Zaterdag begint die marathon in de Topsporthal aan de Gentse Blaarmeersen met het PK Antwerpen en Vlaams-Brabant. Zondag zijn de drie andere provincies aan de beurt. Oost- en West-Vlaanderen werken er een volledig programma af, maar de Limburgse titels in de 60 meter, de 60 meter horden en alle kampnummers, worden zaterdag vanaf 10u00 al verdeeld in de Golazo Arena van Heusden-Zolder.

Dat indoorseizoen is overigens al een tijdje bezig en krijgt een internationaal hoogtepunt begin maart in Belgrado/Srb met het EK indoor. Zo katapulteerde Arnaud Art zich al op 17 december in het Franse Rennes over 5m61. Dat is tot op heden zelfs de beste wereld-indoorprestatie, en de vierde Belgische prestatie aller tijden. Toch zal de beloftevolle Waal het Belgisch record van Kevin Rans en Thibaut Duval (5m70, meer dan tien jaar geleden) nog met 8 centimeter moeten overtreffen om naar de Servische hoofdstad af te reizen.