08/01

PK-indoor Limburg, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen: Serena Capponcelli en Emile Verdonck op hoog niveau

mini-jd18298
Vorig jaar zorgden topsportschoolleerlingen voor twee nationale records bij dit PK-indoor. Dergelijke hoogtepunten bleven deze keer uit. De smaakmakers van toen kwamen nochtans wel in actie.

Hanne De Baene/OB, die bij het PK in 2016 het nationaal junioresrecord polsstok op 4m16 bracht, strandde deze keer in haar jacht op het EKJ-minimum (4m06) op 3m80. Het verschil: de Sijseelse deed het deze keer in volle examenperiode van het eerste jaar bio-ingenieur. Daniel Segers/EA viel bij de opwarming van de 60m horden voor scholieren uit met een verzwikte voet. Mathew Ugwu/OB bleef bij deze discipline met 8”06 amper 2/100 van het West-Vlaams record van Leander Tommelein. De kersverse tss-leerling blikte dus op een geslaagd debuut terug op de hogere scholierenhorden. Hoogspringers maakten deze keer het mooie weer. Eerst was er Serena Capponcelli/VS, die met 1m85 op amper 3 cm van het Oost-Vlaamse record van Hanne Van Hessche strandde. De Italiaanse woont sinds één jaar met man en kind in Lede en legde zich destijds naast hoogspringen ook op het bobsleeën toe. Haar outdoorrecord staat sinds 2009 op 1m87. Emile Verdonck/AZW, die op 30 december in Rijsel het seizoen begon met 2m07, bracht zijn beste nationale jaarprestatie bij het PK op 2m12. De Kortrijkse student KMO management evenaarde zijn indoorrecord. Manon Depuydt/ACME nam in de reeksen van de 60m met 7”71 de beste nationale jaarprestatie over van Orphée Depuydt/HAC, die tot dan leidde met 7”72 en even later bij haar reeks eveneens uitpakte met 7”71. Manon had het laatste woord. Zij won de Oost-Vlaamse titel in 7”61, haar naamgenote kaapte het West-Vlaamse goud weg in 7”62.
Niels Theys/ACA zette een dag eerder in de Golazo Arena in Heusden-Zolder met 6”98 de snelste mannenprestatie neer van deze drie provincies. Dylan Owusu/RCG maakte in de 800m het tempo voor mannen die op zoek gingen  naar het EK-minimum. Jan Van Den Broeck/LAT stapte uit maar toch mochten de chrono’s gezien worden. Viktor Benschop/KAAG won in 1’51”42 van Laurens Schockaert/LAT (1’51”63).    

Bekijk hier de resultaten van deze provinciale kampioenschappen.

Bij de foto: Laurens Schockaert, Viktor Benschop en Pieter De Maerssschalck (vlnr.) op het Oost-Vlaams 800m-podium bij de seniores.