02/06

Atletiekblik op (alweer een) verlengd weekend: op zoek naar Pinksterprestaties

-jd29993

Zaterdag alweer paraat voor een lange opdracht tijdens de Putbosmeeting: de mandjesdragers van Vlierzele Sportief.

Na 1 mei en Hemelvaart, staat er met Pinksteren nu een derde verlengd atletiekweekend voor de deur. Als we mogen verder bouwen op wat er vorige week allemaal gebeurd is, kan het opnieuw een voltreffer worden, want er zijn gelegenheden te over om naar prestaties te mikken. Niet alleen over de landsgrenzen heen, maar zeker ook in Vlaanderen.

En die gelegenheden bieden zich al aan op vrijdagavond met open meetings in Booischot en Tienen.
Zaterdag moet alweer een topdag worden: exact één week na de IFAM-meeting, verzamelen in hetzelfde Oordegem-Lede de kandidaten voor het verbeteren van allerlei records of het overtreffen van diverse nationale en internationale limieten. Deze keer staat thuisclub Vlierzele Sportief aan het organisatieroer van de Putbosmeeting, een Flanders Cup die in het verleden als Memorial Buyle ook al een stevige reputatie heeft opgebouwd tot ver over de landsgrenzen heen. In tegenstelling tot vorige week, wordt er nu wat later begonnen en plant men de laatste start toch nog ruim voor middernacht, maar een organisatie van 12u30 tot pakweg 23u00, blijft in ieder geval een hele klus voor een vrijwilligersnetwerk. Ook deze keer blijft de boodschap voor de algemene atletiekliefhebber: hou het lijstje met allerlei minima dicht bij de hand…  
Alle info betreffende de Putbosmeeting kan u op deze site terugvinden.

Nog op zaterdag houdt het circuit van de VAL-Jongerentrofee halt in Tessenderlo en wordt er verder nog aan de jeugd gedacht in Ertvelde, Humbeek (GRIM) en Essen met jeugdmeetings; in Brugge met een jeugdmeerkamp en in Turnhout met een Kids’Athletics. In Torhout zet Houtland de deuren open voor een open meeting.

Wie op Pinksterzondag het startnummer wil opspelden, kan terecht in Hechtel of Hamme voor een Open Meeting of in Lebbeke (LEBB) voor een jeugdmeeting.

Pinkstermaandag begint in Lier ’s ochtends al met het provinciaal kampioenschap jeugdmeerkamp (LYRA) en er zijn verder ook nog Jeugdmeetings in Tienen, Diepenbeek (ADD), Ninove en Torhout. Eeklo staat maandag alweer klaar voor een werpersmeeting, de derde Meetjeslandse kampersmeeting van hun werpcircuit.

Ook op de weg worden er de volgende vierdaagse heel wat kilometers afgemaald. Vrijdagavond is er de Midzomerrun van Brugge (OB, max. 13K) en Pinksterzondag werd uitgekozen voor de Aalterse Pinksterlopen, dit jaar opnieuw het decor voor het Belgisch kampioenschap 100 kilometer. De organisatie is er in handen van AC Deinze. Nog op Pinksterdag wordt de halve marathon van Nijlen gelopen. Een klassieker van AC Lierse die elk jaar mooi volk aantrekt en waarbij er uiteraard ook kortere afstanden dan die 21 kilometer kunnen gelopen worden. Een andere halve marathon – en eveneens een klassieker – is de McBride Run van FLAC in Ieper. In een historisch decor wordt de afstand tussen de Grote Markten van Ieper en Poperinge al lopend overbrugd.

Flink wat beweging ook op Pinkstermaandag met de Aarschotse stratenloop (ROBA, max.12K), de Elewijtse Halve Marathon (SPVI) die al aan een 43ste editie toe is, de 11de Desselse Foorloop (JMTM, max.10K) en tenslotte Kortrijk Loopt (AVT, max.11K).