31/07

6 dagen tot Berlijn: Ben Broeders heeft vertrouwen teruggevonden

d2-broeders-2

Ben Broeders.

Het dipje van Ben Broeders is achter de rug. Eerder gaf hij aan door een mindere periode te zijn gegaan, maar ondertussen is het zelfvertrouwen terug en is de polsstokspringer klaar voor het EK in Berlijn.

"Mijn laatste trainingen waren oerdegelijk. Ik heb mooie dingen laten zien en het begint in de juiste richting op te gaan. Ook de examens ben ik fysiek goed doorgekomen. Het vertrouwen is terug. Dat is belangrijk", zegt Ben Broeders/DCLA in aanloop naar Berlijn. "Het dipje was eerlijk gezegd een pure vertrouwenskwestie. De fysieke vorm is altijd goed gebleven. Mijn hamstring trekt nog altijd een beetje, en waarschijnlijk heeft dat me wel wat aan het twijfelen gebracht. 'Ben ik wel fit genoeg?', begon ik me dan af te vragen."

Twee jaar geleden in Amsterdam was Ben dé verrassing in de Belgische selectie, met een vierde plaats bij zijn eerste optreden op het hoogste niveau. Dit jaar volgen er geen Spelen meer na het EK en liggen de doelen lichtjes anders. "Het doel is de finale halen. Dat moet lukken. Als het goed zit in het kopke, dat lijkt me heel belangrijk. In Amsterdam was door de wind 5m30 genoeg voor de finale, maar het stadion in Berlijn is minder open, en er zal dus meer nodig zijn."

Eens de finale bereikt kan er veel, zo bleek al in Amsterdam, maar Ben wil de verwachtingen wat temperen. "In de finale geldt dat het op een kampioenschap niet altijd heel hoog hoeft te gaan om goed te scoren. Maar ik denk dat het onrealistisch is om te verwachten dat ik opnieuw vierde ga worden. Het niveau in Europa is belachelijk hoog aan het worden, en ik zal moeten proberen om daarin mee te gaan. Om goud wordt het heel spannend volgens mij. Er zijn verschillende atleten die constant 5m80 springen, maar Lavillenie en Duplantis steken er wel bovenuit."

Zaterdag neemt Ben nog deel aan de Flanders Cup in eigen huis in Kessel-Lo, alvorens af te reizen naar de Duitse hoofdstad.