03/08

3 dagen tot Berlijn: Hanne Maudens mikt op top tien

wkj-22-maudens-juicht

Hanne Maudens.

Vorig jaar kon Hanne Maudens in Londen al eens proeven van een WK, maar met een 23e plaats bleef ze toen wat op haar honger zitten. In Berlijn mikt ze in de zevenkamp op top tien, en dat lijkt na haar zesde plaats op de Hypomeeting in Götzis eerder dit jaar een haalbare kaart.

Afgelopen weekend in Ninove testte Hanne Maudens/VS nog een laatste keer de benen voor het EK in Berlijn. Ze ging er over 1m72. “Ik was er niet tevreden over. Het was een heel lastige wedstrijd omdat de wind de hele tijd draaide”, blikt Hanne nog kort terug. “Maar op training gaat het goed, dus ik heb er vertrouwen in en maak me geen zorgen.”

De doelen voor het EK in Berlijn, waar de zevenkamp aanstaande donderdag en vrijdag op het menu staat, zijn ondertussen uitgestippeld. Hanne wil haar 6.252 punten van in mei aanscherpen. “Ik wil absoluut mijn record van in Götzis verbeteren. Ik voel me goed en we zijn weer enkele maanden verder. Specifieke disciplines waarop ik nog héél veel beter denk te kunnen heb ik niet, we zijn tenslotte nog in hetzelfde jaar, maar ik heb eerlijk gezegd op alle proeven het gevoel dat er nog een beetje bij kan. Zeven kleine beetjes maken veel. Ik zou graag in de top tien uitkomen, dat zou mooi zijn voor mijn eerste EK.”

De zevenkampster heeft nog enkele dagen voor haar afreis, want ze stapt nog niet op zaterdag met de eerste groep Belgen op het vliegtuig. “Ik vertrek dinsdag pas, terwijl we donderdag al beginnen. Van te lang ter plaatse zijn wordt ik alleen maar zenuwachtig, dus het is goed zo.” Het is één van de lessen die Hanne trok uit haar WK vorig jaar in Londen. En zo zijn er nog. “Toen ben ik hele dagen in het stadion gebleven, maar dat wil ik niet meer doen. Voor de 800 meter ga ik zeker over en weer naar het hotel. En verder wil ik vooral rustiger blijven. Met het oog daarop heb ik dit jaar meer wedstrijden gedaan, want ik kan soms een heel goed gevoel hebben op training, maar het dan toch nog verprutsen in competitie.”