02/08

2 dagen tot WK Londen: Philip Milanov wil minstens top vijf

philmila

Philip Milanov.

Philip Milanov voelt zich op twee dagen van de kwalificaties in het discuswerpen op het WK in Londen uitstekend in zijn sas. Toch is hij eerder voorzichtig in het uitspreken van zijn ambities. Dat zijn kansen na een erg constant seizoen aardig zijn, ontkent de Bruggeling echter niet.

"Ik ben stabieler en constanter dan vorig jaar. Toen gooide ik het Belgisch record, maar was ik eigenlijk niet tevreden van mijn seizoen. Nu waren alle Diamond League's wel goed. Ik begin met vertrouwen aan mijn wedstrijd. Op kleine hinder aan de achillespees na, kende ik geen enkel probleem dit jaar", aldus Philip Milanov/VAC woensdag tegen verschillende kranten en websites op een persconferentie in Londen. 

"De kwalificaties worden al een eerste moeilijk moment. Het wordt knokken om erbij te zijn. Niet omwille van de afstand die je moet werpen, maar omdat je stress krijgt als de eerste worp niet goed is. Ik heb maar drie kansen. Eens in de finale kan ik meedoen om de medailles, maar het doel is top vijf. Voor het podium zal een nieuw Belgisch record nodig zijn."

Philip was al eens eerste en derde op de Diamond League in Londen en heeft dus goede herinneringen aan de werpcirkel in het Olympisch Stadion. Als het regent stijgen zijn kansen waarschijnlijk nog. "Ik was inderdaad al verschillende keren goed in de regen. Hopelijk kan ik die reputatie behouden. Het is alvast een goede werpcirkel en je kan er schuilen onder een afdak als het regent."

Topfavoriet is de Zweed Daniel Stahl, die dit jaar al voorbij de 71 (!) meter wierp. Philip staat vijfde op de wereldranglijst van 2017, dus zijn ambitie om bij de beste vijf te eindigen is realistisch.