Goede voornemens 2021: er maar één allereerste keer

Met de campagne ‘Goede voornemens 2021: gelukkig is er maar één allereerste keer’ wil Sport Vlaanderen bij de start van het nieuwe jaar niet-sporters overtuigen om te sporten in clubverband. Mensen die willen starten met sporten hebben niet alleen nood aan een uitgebreid sportaanbod, maar ook aan begeleiding en ondersteuning bij de eerste stap. Daarom wordt gefocust op die eerste stap, want die is vaak de aller moeilijkste en daarom proberen we de drempels bij starters te verlagen of weg te nemen. 

Er is maar één allereerste keer

Daarna wordt het alleen maar beter en leuker! En zeg nu zelf: welke sport is laagdrempeliger dan joggen? Loopschoenen, loszittende kledij, een gepast loopschema, motivatie én aanmoediging en steun van een loopbegeleider zorgen gegarandeerd voor een succesvolle start en wellicht het begin van vele jaren loopplezier.

De doelgroep zijn absolute beginners: iedereen ouder dan 24 jaar die nog niet sport maar dit wel overweegt én iedereen die lang geleden heeft afgehaakt met sporten. 

Waar kan je terecht?

De verenigingen van de Vlaamse Atletiekliga kunnen starters helpen om die belangrijke eerste stap te zetten: loopbegeleiding kan in deze coronatijd nog wel in kleine groepen én ondersteund met online informatie (loopschema’s, nuttige tips,…).
Via een online infosessie krijgen nieuwkomers de nodige basistips om aan de slag te gaan en bij een wekelijks ontmoetingsmoment leer je wat versterkende oefeningen, krijg je extra tips en kan je de nodige vragen stellen aan ervaren en kwaliteitsvolle loopbegeleiders. Neem zeker contact op met de dichtstbijzijnde loopclub, die je hier kan terugvinden.

Laat vrienden weten dat ook jij gestart bent met joggen, deel het op Facebook, post een leuke foto van tijdens je looptrip in de FB-groep Running&Co! Zo motiveer je jezelf om vol te houden én zet je anderen aan om ook die stap naar een gezondere levenshouding te zetten.

Meer info

Neem ook zeker een kijkje op Running & Co van de Vlaamse Atletiekliga voor alle over Start2Run initiatieven en running-info en lees meer over de campagne 'Goede voornemens 2021' op Sport.vlaanderen/eerstekeer.

logosportvlaanderen-partnersport-vlaanderen-sponsorlogoworld-athletics-lockup-grad-charcoal-cmyk-member-federation-1logo-eaa