19/05

Word een safe sport allies club

nad-1004-min
Heb jij interesse om je samen met je club verder te verdiepen in het thema grensoverschrijdend gedrag? Thomas More heeft een workshop ontwikkeld voor verschillende actoren (sporters, trainers, bestuurders, ouders) die erop gericht zijn om alle betrokkenen te stimuleren om grensoverschrijdend gedrag sneller te herkennen en actie te ondernemen.

Om van jouw club een Safe Sport Allies club te maken, heeft Thomas More jouw hulp nodig. Om na te gaan of deze omstander-workshops ook effectief werken, zijn ze op zoek naar zowel sporters, trainers, bestuurders als ouders om deel te nemen aan de workshops om grensoverschrijdend gedrag aan te pakken.

Ze bieden de volgende workshops aan: 

  • Sporters (12 tot 14j) kunnen deelnemen aan een eenmalige workshop (+/- 90 minuten) waarin zij leren hun eigen grenzen te herkennen alsook hoe om te gaan met de grenzen van anderen. Deze vorming zal doorgaan in de sportclub in groepjes van 8 à 12 deelnemers. Sporters zullen een papieren vragenlijst invullen voor en na de vorming.
  • Trainers kunnen een vormingstraject volgen waarbij ze ondersteuning krijgen bij het opmerken van en reageren op signalen van grensoverschrijdend gedrag. Het omvat één workshop van +/- 120 minuten in de club in groep. Na één week krijgen de trainers drie online boostersessies van max. 15 minuten gespreid over drie weken. Trainers zullen een vragenlijst invullen voor en na de sessie, alsook enkele weken later.
  • Bestuurders vragen we om een vragenlijst in te vullen zodat wij meer inzicht krijgen in het beleid dat uw sportclub hanteert omtrent dit thema, dit kan voor u tevens dienen als een ‘zelfscan’ van uw beleid. Daarnaast wordt u ook uitgenodigd voor het volgen van een online tutorial over het opzetten van een preventiebeleid. De ‘zelfscan’ wordt opnieuw ingevuld 3 maanden later.
  • Ouders kunnen een online webinar volgen van +/- 90 minuten over het thema ‘veilig sporten’. Deze webinar zal doorgaan op dinsdag 31 mei om 20u

Neem je graag deel aan één van deze workshops? Schrijf je dan hier in.