11/08

WK Londen: Pijnlijke exit voor Thomas Van der Plaetsen en Anne Zagré

belgaimage-125194542-full

Thomas Van der Plaetsen.

Thomas Van der Plaetsen heeft de WK-tienkamp in Londen na vier proeven met een pijnlijke knie moeten verlaten. Een topscore zat er op dat moment al niet meer in. Anne Zagré kon haar sterke indruk van 's ochtends niet bevestigen en moest met een 24e plaats vrede nemen.

De avondsessie begon niet goed voor Thomas Van der Plaetsen/DEIN. Hij geraakte niet over 1m99 in het hoogspringen, en moest het met 1m96 doen, liefst 21 centimeter onder zijn persoonlijk record. Een pijnlijke knie in combinatie met de vorm die al het hele seizoen super is, maakte een topprestatie onmogelijk.

Als nummer 28 in de tussenstand met 3.055 punten besliste Thomas voorafgaand aan de 400m om er de brui aan te geven. "Het is het risico niet meer waard. Als ik nog in aanmerking zou komen voor top acht zou ik misschien de gok wagen om door te gaan en een zware blessure te riskeren, maar dat lijkt me nu niet verstandig. Zowel vandaag als eigenlijk tijdens het hele seizoen miste ik het momentum en het ritme om op de top van mijn kunnen te presteren", vertelde Thomas net nadat hij de lastige knoop had doorgehakt om te stoppen.

Anne Zagré/RESC maakte eerder vandaag indruk in de reeksen van de 100 meter horden, maar stelde (vooral zichzelf) teleur in de halve finales. In de eerste van drie series kwam ze niet verder dan 13"34. Haar start was redelijk, maar ze kon haar turbo niet aanzetten. Toen ze de zesde horde stevig aantikte was het helemaal over en out. Ze eindigde als laatste in haar halve finale. "Ik had niet verwacht dit toernooi op zo'n slechte noot te moeten afsluiten. Als de finale onmogelijk zou blijken, wilde ik op zijn minst sneller dan mijn 12"97 van vanmorgen. Dit is hard."