30/09

WK dag 3: Gemengde ploeg verdienstelijk zesde in BR

belgaimage-156251752-full

Camille Laus.

Ze hadden op nog meer gehoopt, maar de Belgische gemengde aflossingsploeg is toch maar mooi zesde van de wereld geworden in de finale van de 4x400 meter in Doha. Ze verpulverden bovendien het nationaal record tot 3:14.22.

De olympische kwalificatie was al binnen, de finaleplaats in de allereerste WK-finale ooit in de gemengde 4x400 meter ook, dus de Belgische ploeg startte zonder druk in de Mixed Relay. Startloper van dienst was Dylan Borlée/RCB. Hij vertrok goed, maar kreeg het zwaar in de laatste rechte lijn en gaf het stokje gedeeld als laatste door. Hanne Claes/RESC vocht in haar eerste wedstrijdhelft een heel knap duel uit dat ze na 200 meter, waar de startvolgorde van de volgende lopers bepaald wordt, als vijfde besloot. In de laatste rechte lijn viel ze wel nog terug naar de zesde plaats. Ook Camille Laus/RCB liep voornamelijk in zesde positie, met een sterke laatste rechte lijn kon ze de twee teams achter zich op nog wat meer afstand zetten. Slotloper Kevin Borlée/RCB, net op tijd hersteld van een rugblessure, had voor zich niet meer veel mikpunten. Hij hield wel de moed erin en kon in de laatste rechte lijn nog wat naderen. Zo kennen we hem.

Een zesde plaats dus, en een hele mooie chrono erbovenop. Onze landgenoten klokten 3:14.22, volle twee seconden sneller dan zaterdag in de reeksen en op de World Relays in Yokohama eerder dit jaar. 

Bekijk hier het Belgische overzicht van het WK in Doha.