04/03

WK-brons voor Tornados!

belgaimage-133460869-full

De Belgian Tornados met hun bronzen medaille en coach Jacques Borlée.

In hun twintigste internationale finale hebben de Belgian Tornados in Birmingham hun negende medaille gepakt. De jongens van de 4x400m snelden naar het brons in een Belgisch record van 3:02.51.

Dylan Borlée/RCB was opnieuw startloper, en was in een betere dag dan eerder in de reeksen. Zijn start was uitstekend, op het einde werd het een klein beetje zwaar. Dylan kon als derde wisselen en deed zijn job dus meer dan goed. De twee Jonathans, Jonathan Borlée/RCB en Jonathan Sacoor/OEH, kregen met sterke tegenstanders uit Trinidad te maken. Ze vielen terug naar vier, maar minstens even belangrijk: ze hielden België in de race voor het podium door de aansluiting met de kopgroep te behouden.

Kevin Borlée/RCB probeerde halverwege zijn wedstrijd een aanval op Trinidad voor het brons, maar zonder succes. Op dit niveau kan er normaal maar één keer een schot worden afgevuurd, en als dat het doel niet raakt, is het over. Niet bij Kevin. Hij had nog net genoeg over om in de laatste rechte lijn alsnog richting podium te snellen. Trinidad en Tobago werd met één luttele honderdste afgehouden voor brons, Polen haalde het in een wereldrecord van 3:01.77.

Bekijk hier het nationaal overzicht van het WK indoor in Birmingham.