18/09

Vrouwen DCLA verbeteren BR 4x400m voor clubs

mini-jdc3112

De vrouwen van DCLA met een BR 4x400m voor clubs.

De spikes werden door veel atleten nog een laatste keer bovengehaald voor het BK estafette in Eigenbrakel. Met Hanne Claes, Florent Mabille, Christian Iguacel, Mariska Parewyck en Jente Hauttekeete kregen we nog enkele mooie namen aan de start. Claes bracht de stok binnen voor DCLA in een nieuwe Belgische recordtijd 4x400m voor clubs. Op de 4x100m gingen de scholieren meisjes van CABW al voor de derde keer dit seizoen sneller dan hun eigen BR.

De gemengde aflossingen winnen aan interesse, want in het Waalse Eigenbrakel, de thuisbasis van USBW, kregen we liefst dertien ploegen aan de start van de 4x400m mixed. In de tweede reeks ging AS Rieme op zoek naar een nieuw clubrecord. Een sterke Janne Vergote/RIEM hield de slotloopster van White Star achter zich met een Belgische titel als beloning. Met 3’35”33 was het clubrecord ook een feit. Bij de masters won CABW met een sterke 3’56”27 na een mooi duel met AS Rieme (3’57”65).

DCLA met Claes richting BK 

Op de 4x400m voor mannen ging de overwinning zoals verwacht naar Excelsior. Slotloper en WK-atleet Florent Mabille/RESC werd op weg gestuurd met een ruime voorsprong en finishte na met 3’09”47, goed voor een nieuw clubrecord en dat wil wat zeggen bij de Brusselse club. Bij de vrouwen werd het uitkijken naar het viertal van Daring Club Leuven. Vorig jaar werden ze op eigen terrein geklopt door ASV Oudenaarde, dat toen een nieuw BR voor clubs liet noteren. Dit jaar werd de ploeg versterkt met Hanne Claes/DCLA en dat resulteerde. Nina Hespel/DCLA opende sterk, Benedikt Tchimou/DCLA en Marie Fickers/DCLA bouwden die voorsprong gestaag uit en Claes zette de kroon op het werk. Met 3’38”79 duiken ze al eerste club onder 3’40” en verbeteren op die manier het één jaar oude BR van Oudenaarde (3’42”32). Bij de AMH was AVLL de grote slokop met drie Belgische titels, met de dubbel op de 4x100m en winst voor de mannen op de 4x400m.

Vierde op rij voor Eendracht Aalst 

Op de 4x800m kregen we een vierde Belgische titel op rij voor de vrouwen van Eendracht Aalst. De beste start was voor Léa Scutnaire/OSGA, maar Lotte Vonck/EA ging op en over Saint-Ghislain en Mariska Parewyck/EA maakte het af na 9’00”10. Bij de mannen was de titel voor AV Molenland met een sterke Mattis Tanghe/AVMO als slotloper. We kregen een gesloten start tot Robbe Elsen/AVT de eerste versnelling plaatste. Na de laatste wissel kregen een nieuw kopduo met Tanghe en Kilian Vandenabeele/ACLO. De West-Vlaming plaatste zich in spoor van Vandenabeele en liep dankzij een sterk eindschot naar de Belgische titel met een stevige 7’49”22 als eindtijd. Op de 4x1500m kregen we een Waalse overwinning voor CSDY, hoewel het bijzonder nipt was met DCLA. Slotloper Maxime Delvoie/CSDY won in de sprint na 16’12”61, amper twee honderdsten voor de Leuvense slotloper Elias Sleeckx/DCLA.

Op 4x800m bij de cadetten meisjes liep het viertal van AC Herentals overtuigend naar winst met 9’32”62 en bij de jongens was Eendracht Aalst een maat te groot voor de concurrentie. Met 8’19”89 mocht slotloper Renu De Samblancx/EA de titel vieren, nadat Kilani Njema/EA hem op pad stuurde met een comfortabele voorsprong. Bij de scholieren meisjes kregen we een duel tussen Looise AV en Daring Club Leuven. Kyra Verdonck/LOOI had de beste slotronde, goed voor de Belgische titel met 9’45”87. Bij de jongens was de titel voor KAA Gent na een indrukwekkende prestatie. Startloper Milan Vandendriessche/KAAG wisselde als eerste en de Gentenaren gaven de koppositie niet meer af. Slotloper Sem Serrano/KAAG mocht het afmaken na 7’59”76.

Verschueren knalt naar goud

In de finale van de 4x100m bij de cadetten stond Looise AV met een topploeg aan de start. Hélène Deckers/LOOI kreeg de stok als eerste en liep overtuigend naar winst met een sterke 48”73. Bij de jongens kregen we meer spanning, maar het werd een dubbele overwinning voor Looise. Maxime Moerman/KAAG deed wat hij kon, maar moest de duimen leggen voor James Noels/LOOI. Looise won bijzonder nipt in 45”15 voor KAA Gent met 45”16. Bij de scholieren stond er geen maat op de jongens van Regio Oost-Brabant. Slotloper Kamiel Van Rompaey/ROBA liep comfortabel naar winst met 43”30. En bij de meisjes deed CABW hetzelfde nadat Belgische kampioene over 100m, Djemine Kudura/CABW, haar team meteen aan de leiding bracht. Ze wonnen met 46”53, de derde verbetering van hun eigen Belgische record. 

Bij de seniores kregen we twee bijzonder spannende races, met tweemaal het fluogeel van AC Waasland als beste. De vrouwen troefden de concurrentie af met 46”07, een nieuwe besttijd voor de Waaslandse vrouwen. Bij de mannen werd het nagelbijten tot het einde. AV Lyra-Lierse kwam als eerste de rechte lijn in, maar Cedric Verschueren/ACW gooide het gaspedaal volledig open. Hij liep zo’n tien meter dicht en pakte een tweede Belgische sprinttitel voor de club uit Sint-Niklaas met 40”92, amper vier honderdsten voor AVLL. Op de 4x200m bij de vrouwen pakte favoriet CABW de titel in 1’38”53. Bij de mannen moest favoriet AVLL het hoofd buigen. Jente Hauttekeete/KAAG bracht Gent naast de Lierenaars en slotloper Jonas De Smet/KAAG ging vervolgens over Dylan Owusu/AVLL met een sterke 1’25”44 als winnende tijd.

Bekijk hier de resultaten