14/06

Vooruitblik atletiekweekend: KBC Nacht lokt mooi veld vlak na EK

belgaimage-94101617

Tibo De Smet had niet z'n dagje op het EK in Rome. In Heusden krijgt hij een mooie kans om vertrouwen te tanken richting Spelen.

De KBC Nacht van de Atletiek lokt zaterdag heel wat toppers naar Heusden-Zolder. Ondanks het feit dat het EK nog maar net achter de rug ligt, tekenen er toch een achttal EK-gangers present.

Zaterdag is er de 45ste editie van de Nacht van de Atletiek, één van de vele topmeetings die ons land rijk is. De meeting heeft een World Athletics Continental Bronze Tour-label waardoor er flink wat rankingpunten voor Parijs te rapen vallen. Veel atleten die woensdag nog schitterden in het Stadio Olimpico in Rome proberen hun topconditie te verzilveren op de Nacht. 

Het is er uitkijken naar de Limburgse publiekslieveling Rani Rosius/AVT die er zal aantreden op de 100m. Hanne Claes/DCLA, die in Rome nog te gast was in onze videpodcast Track Record, kiest voor de 400m horden. Haar maatje van bij de Cheetahs Paulien Couckuyt/VAC opteert voor de 400m zonder hindernissen. Het kan een boeiende strijd opleveren met Naomi Van Den Broeck/ROCA. Tibo De Smet/RCG heeft op de 800m iets recht te zetten na z'n vroege uitschakeling op het EK. Hij loopt er zonder druk, want hij heeft z'n limiet voor de Spelen al op zak. 1500m-specialiste Elise Vanderelst/CABW kiest voor een 800m als snelheidsprikkel. Speerwerper Timothy Herman/ACME krijgt een mooie kans om extra rankingpunten te sprokkelen met het oog op Parijs. Traditiegetrouw komt de (halve) fond uitgebreid aan bod in het voor- en naprogramma. Voor veel atleten een buitenkansje om jacht te maken op een PR of op een (jeugd)limiet. Bekijk de website van de KBC Nacht voor meer info. 

Verspreid over Vlaanderen zijn er dit weekend ook heel wat lokale meetings. In onder andere Merksem, Maldegem, Tongerlo, Westerlo, Vilvoorde, Ninove en Pelt staan er jeugdmeetings geprogrammeerd. In Nijvel is er op zondag de internationale meeting van CABW. Zowel de meeting van Nijvel als de jeugdmeetings zijn terug te vinden in Atletiek.nu.