22/07

Nacht van de Atletiek: Renée Eykens in de wolken met zege

nad-0166

Renée Eykens.

Renée Eykens zorgde voor een zeldzame Belgische winst in het hoofdprogramma van de Nacht van de Atletiek. Nadien gaf ze aan absoluut geen interesse in het WK atletiek te hebben. Eline Berings, Louise Carton, Bashir Abdi, Isaac Kimeli en Sofie Van Accom keerden eveneens tevreden huiswaarts.

Met winst in 2'03'34 in een sterk internationaal deelnemersveld kon Renée Eykens/KAPE niet ontevreden zijn over haar 800m. "Hier is winnen is gewoon fantastisch. Ik was helemaal niet voor de WK-limiet gekomen. Ik heb vorig jaar gevoeld dat twee kampioenschappen vlak na elkaar te veel is voor mij. Ik mik wel op de Universiade eind augustus."

Eline Berings/RCG benaderde met 13"02 de WK-limiet tot op maar vier honderdsten. "Dit is zuur. Maar als je ziet van waar ik kom, moet ik eigenlijk gewoon trots zijn. Geef mij nog twee weken of een beetje meewind, en ik zit altijd onder die 13 seconden. Jammer dat ik rond het BK twaalf dagen niet kon trainen met hamstringproblemen."

Bashir Abdi/RCG stoomde ondanks felle regen naar een 5000m-toptijd van 13'11"87. "Ik loop nochtans niet graag in de regen. Ik ben een man van de warmte. Maar dit toont wel dat ik klaar ben voor Londen. Ik wil nu nog een kleine drie weken aan mijn snelheid werken, en dan moet ik zeker de WK-finale ambieren."

Isaac Kimeli/OEH zette in een hele rommelige 1500m toch een persoonlijk record neer van 3'37"66. "Ik had meer van de koers verwacht gezien het sterke startveld, maar het ging niet erg snel. Om de WK-limiet te lopen had ik de perfecte wedstrijd nodig, die op één lijn wordt getrokken. Maar dat was vandaag niet het geval." Stijn Baeten/DCLA was in diezelfde wedstrijd voor meer gekomen dan 3'42"18, al betekende dat voor hem wel een seizoensbeste.

Sofie Van Accom/ACHL dook voor het eerst sinds de Nacht van vorig jaar weer onder de 4'10" in de 1500m en kwam tot 4'09"78. "Het liep heel vlot voor mij vandaag. Na 800m moest ik echter een uitwijkmanoeuvre doen en was ik het ritme even helemaal kwijt. Die krachten kom ik op het einde tekort. Ik zie dit als een bevestiging voor mijn tijd van vorig jaar hier."

Louise Carton/ACME liep in de 5000m met 15'37"34 geen toptijd, maar omdat ze kon opschuiven en vooral omdat de rugblokkade verleden tijd lijkt, was er toch enige tevredenheid. "Het was zwaar, maar ik wou met een beter gevoel eindigen dan bij de Diamond League in Rome, en dat is gelukt. De oefeningen die ik doe voor de rug hebben effect. Ik zou nu graag nog een 3000m lopen."

Axelle Dauwens/ACME klokte een ontgoochelende 57.96 in de 400 horden. "Een minder jaar nadat ik me voor zeven grote toernooien op rij plaatste, hoort bij een topsportcarrière. Ik moet op de tanden bijten en nog altijd wennen aan mijn nieuwe trainer." Thomas Van der Plaetsen/DEIN moest in het verspringen vrede nemen met 6m97.