09/02

Elise Vanderelst met BR en Obasuyi met PR

vanderelst-elise-2020-heusden-nachtvdatletiek-belga-jasper-jacobs

Elise Vanderelst

Dinsdagavond hield de World Indoor Tour halt in het Franse Liévin. Heel wat Belgen trokken richting Noord-Frankrijk op zoek naar de limiet voor het EK of een bevestiging van hun stijgend vormpeil. Michael Obasuyi dook tweemaal onder 7”70, maar de Belgische uitblinker van de avond werd Elise Vanderelst met een nieuw Belgisch record en een ticket richting het EK.

Renée Eykens/AA kwam als eerste Belgische in actie op de 800m. Eykens is op zoek naar een tijd onder 2'03"22 om haar EK-ticket richting Torun veilig te stellen. Met 2’06”20 werd het niet de wedstrijd waarop ze had gehad. Eliott Crestan/SMAC verging het beter. De kersverse Belgische recordhouder werd derde en dook opnieuw onder 1’47” met een sterke 1’46”93. In het verspringen heeft Daniel Segers/RESC een sprong voorbij 8m05 nodig voor het EK. In een sterk bezet deelnemersveld kon de Belgische kampioen niet verrassen. Hij werd achtste met 7m05.

Vanderelst met de dubbelslag


De beste Belgische prestatie van de avond komt op naam van Elise Vanderelst/MOHA. In een razendsnelle 1500m kon ze beslag leggen op de vierde plaats in 4’05”71. Die tijd is niet alleen goed voor een ticket richting het EK, maar ook voor een nieuw Belgisch record. Dat record stond voorheen op naam van Lindsey De Grande met 4’09”18 uit 2011, maar Vanderelst duik met haar prestatie in Liévin ruim onder die tijd.

Obasuyi sneller dan ooit


Op de 60m horden kwalificeerde Michael Obasuyi/OEH zich voor de finale later op de avond dankzij een nieuw persoonlijk record van 7”67. In de finale bevestigde hij met opnieuw 7”67. Bij de vrouwen kon Anne Zagré/RESC kon zich eveneens plaatsen voor de finale. Met 8”08 liep ze opnieuw onder de EK-limiet van 8”10. In de finale kon ze niet bevestigen met 8”22. Eline Berings/RCG kon zich niet plaatsen voor die finale, maar verbeterde haar seizoensbeste wel tot 8”16. Hoewel ze steeds sneller gaat, blijft Berings op zoek naar haar ticket richting het EK.

Het EK indoor vindt plaats van 5 tot 7 maart in Torun in Polen. Hier vind je alle limieten en de reeds geselecteerde atleten terug. De resultaten van de meeting in Liévin vind je hier terug.